Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

BEST-spullen via Byewaste

Heb je nog boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed en textiel in huis liggen die je niet meer gebruikt? Bij Irado noemen we deze spullen BEST-spullen en ze zijn nog prima te hergebruiken of te recyclen

In samenwerking met Byewaste voeren Irado, kringloopwinkel Het Goed en de gemeente Vlaardingen van september t/m december 2020 een proef uit in Babberspolder met het gratis aan huis ophalen van deze spullen. Inwoners uit deze buurt ontvangen een brief met sticker waarin ze worden uitgenodigd deel te nemen aan de proef.

  • Nog bruikbare spullen krijgen een nieuw leven
  • Recycling van materialen
  • Beter voor het milieu
  • Inzameling huis-aan-huis

 

Zo werkt het:

Aanbieden Byewaste BEST-spullen
Download de Byewaste-app uit de app-store (voor iOs/Apple, of Android)
 
Stop de spullen die u kwijt wilt in een doos of plastic zak, sluit/knoop deze goed dicht
 
Plak de sticker erop
 
Kies in de Byewaste-app de datum en tijd voor het gratis afhaalmoment
 
Zet de doos of zak op de geplande dag en tijd buiten bij de voordeur.
Hiervoor hoeft u niet thuis te blijven.

 

Wat gebeurt er met de spullen?

Uw aangeboden boeken, speelgoed en textiel worden, als ze nog in goede staat zijn, hergebruikt via kringloopwinkel Het Goed. Uw afgedankte (kleine) elektrische apparaten worden gerecycled en zijn zo grondstof voor nieuwe materialen. En dat is goed voor het milieu.
 

Hulp nodig?

Bezoek de website www.byewaste.app voor meer informatie over Byewaste en de app. Of neem contact met op via de helpdesk:
WhatsApp +31 6 221 68 808 of via

Wat mag ik aanbieden?

BEST-spullen in goede of slechte staat: ook spullen die niet meer werken mag u aanbieden. U mag spullen in goede, maar ook in slechte staat af laten halen.
groenvinkje
roodkruis
 
BOEKEN Boeken Tijdschriften
ELEKTRISCHE  APPARATEN met stekker zoals stofzuiger, koffiemachine, LCD-scherm, computer, haardroger/föhn, blender/keukenmachine, keramische kookplaten, strijkijzer, afstandsbedieningen, en kabels Frituurpan met inhoud
ELEKTRISCHE  APPARATEN met batterij  zoals scheerapparaten, gamespullen, fotocamera, afstandsbediening, tandenborstel Groot wit- en bruingoed, zoals televisies, wasmachine, koelkast, vriezer etc.
SPEELGOED Speelgoed Video- en cassettebanden en cd’s en dvd’s
TEXTIEL Kleding: schoon en droog en schoenen (per paar)  Nat of vervuild textiel
Let op: We halen uitsluitend BEST-spullen op. Dat betekent dat we klein chemisch afval, zoals verfblikken, medicijnen en naalden, vervuilde spullen, bedrijfsafval, restafval en grofvuil en glas en aardewerk niet meenemen.
 

Over Byewaste

Irado en Byewaste werken samen om het milieu te verbeteren. Byewaste is een milieuorganisatie geboren aan de TU Delft. Samen met Irado zijn ze op zoek naar de beste manier om materialen te verzamelen die niet meer worden gebruikt. Items die hergebruikt, of op de juiste manier gerecycled kunnen worden. Daarmee winnen we grondstoffen terug en verminderen we de hoeveelheid restafval. Dat is winst voor het milieu.
 

Meer informatie?

Heeft u vragen over dit afvalinzamelingsinitiatief, raadpleeg dan eerst de veelgestelde vragen op de website van irado.nl. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op met onze Klantenservice via info@irado.nl of vul het contactformulier in. Medewerkers van Het Goed komen de spullen bij u ophalen.