menu

Milieupas

Met ingang van 10 juni 2020 is de milieustraat van Irado in Schiedam uitsluitend toegankelijk met een milieupas.

Wist u dat 80% van het bedrijfsafval bestaat uit herbruikbare grondstoffen? Als u deze grondstoffen gescheiden aanbiedt bij de milieustraat in de Schiedam, kan een groot deel hergebruikt worden. Om bedrijfsafval te kunnen wegbrengen naar de milieustraat in Schiedam heeft u voortaan een zakelijke milieupas nodig.

Voor elke afvalsoort staan er bij de milieustraat containers. Wij raden u aan om uw afval voor het brengen te sorteren. Eenmaal ingeleverd, sorteren onze medewerkers het afval verder waarna het verantwoord wordt verwerkt en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Milieupas aanvragen

U kunt uitsluitend online de zakelijke milieupas aanvragen. Op de milieustraat worden door de medewerkers geen passen verstrekt. Aan de zakelijke milieupas zijn kosten verbonden.

1e pas € 9,95
volgende pas* € 12,50

*U kunt maximaal 5 milieupassen voor uw organisatie aanvragen.

Milieupas aanvragen»

Op naar een afvalvrij bedrijf

Met een uniek afvalbeheersplan op maat helpen we u met voorkomen, scheiden en hergebruiken van uw bedrijfsafval. Zodat reststromen kunnen worden ingezet als grondstof en u een afvalvrije organisatie krijgt. Zo krijgt u makkelijk, snel, voordelig en duurzaam uw bedrijf, school of  vereniging afvalvrij.

Ik wil meer informatie

Heeft u nog vragen over bedrijfsafval, de milieupas en de milieustraat? Kijk dan ook eens bij de veelgestelde vragen. Wilt u een offerte aanvragen? Vul dan het contactformulier in. U kunt Irado ook bellen op 010 – 631 5060 of mail naar klantrelaties@irado.nl.

Veelgestelde vragen

 • Zakelijke milieupas

  Ik heb een zakelijke milieupas besteld maar nog niet ontvangen, kan ik dan wel naar de milieustraat

  Tussen het moment van aanvragen van de pas en het versturen verstrijken ongeveer 10 – 15 werkdagen. Tot die tijd heeft u gewoon toegang. Omdat het nog wennen is voor iedereen zullen de medewerkers bij de milieustraat de eerste weken zeker niet moeilijk doen als u de pas niet bij zich heeft.

  Heb ik zonder milieupas toegang tot de milieustraat?

  In principe heeft u uitsluitend toegang tot de milieustraat met de zakelijke milieupas. U kunt online een milieupas aanvragen. Hieraan zijn kosten verbonden.

  Mocht u de milieustraat bezoeken zonder milieupas dan wordt u als vanouds toegelaten. Voor een volgend bezoek dient u dan wel een pas te vragen.

   

  Kan ik met de milieupas of toegangspas terecht bij andere milieustraten van Irado

  Nee, u heeft met milieu-/toegangspas uitsluitend toegang tot de milieustraat in Schiedam.

  Moet ik betalen voor het gebruik van de milieupas?

  Aan de zakelijke milieupas zijn kosten verbonden.

  1e pas € 9,95
  volgende pas* € 12,50

  U kunt maximaal 5 milieupassen voor uw organisatie aanvragen.

  De kosten voor het brengen van de verschillende rest- en grondstofstromen vindt u hier.

  Waarom wordt toegangscontrole ingevoerd bij de milieustraat?

  Voor de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen wordt afvalstoffenheffing in rekening gebracht door de gemeente Schiedam. Inwoners van Schiedam hebben daarom recht op toegang tot de milieustraat. Helaas maken ook andere partijen, zoals bedrijven en niet-inwoners, oneigenlijk gebruik van de milieustraat in Schiedam. Om dit beter in de gaten te kunnen houden is de milieustraat voortaan uitsluitend toegankelijk met een pas.