Wat is een Afval Apart Punt of milieupark?

Veel afvalsoorten kunnen goed worden hergebruikt. Lever ze hiervoor gescheiden in bij een Afval Apart Punt of milieupark in uw wijk.

Veel afvalsoorten kunnen heel goed worden hergebruikt en gerecycled, zoals glas, oud papier, textiel en plastic verpakkingen en drankenkartons. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat het afval gescheiden wordt ingezameld. Om u daarbij te helpen, staan er verschillende Afval Apart Punten (AAP) en milieuparken in uw gemeente voor:

Waar vind ik een Afval Apart Punt?

Op verschillende locaties bij u in de wijk vindt u een Afval Apart Punt of milieupark. Selecteer eerst uw gemeente en vervolgens uw wijk, om de AAP of milieupark in uw buurt op de plattegrond te raadplegen.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

In Capelle vindt u op de milieuparken containers voor glas, oud papier, gft en pmd (plastic- en metaalverpakkingen en drankpakken).

Ik woon in Schiedam

In Schiedam vindt u bij de AAP containers voor glas, oud papier, textiel, gfe (groenten-, fruit- en etensresten) en plastic verpakkingen en drankenkartons.

 

Ik woon in Vlaardingen

In Vlaardingen vindt u bij de AAP containers voor glas, oud papier, textiel, gft (groenten-, fruit- en tuinafval) en plastic verpakkingen.