menu

De allernieuwste, duurzame containers

De nieuwe containers die Irado gaat testen zijn duurzamer, slimmer en gebruiksvriendelijker dan andere containers in ons land. De laadkleppen van de containers zijn bijvoorbeeld breder, zodat uw vuilniszakken er beter in passen. En er zitten ledlichten op die werken op zonne-energie en aangeven of een container vol zit of niet. Zo ziet u van een afstand of u uw vuilniszak wel kwijt kunt en weten wij direct wanneer we het vuil op moeten halen. Zo hopen we dat er minder vuilniszakken naast de container terechtkomen.

Waarom gaan we deze containers testen?

We testen deze containers omdat we graag investeren in ontwerpen die bijdragen aan een goed milieu, een circulaire economie en een gezonde maatschappij. Deze uitgangspunten komen allemaal samen in het ontwerp van de duurzame containers.

 Van 27 november 2019 tot 1 juni 2020 testen we hoe u en uw buurtbewoners de containers gebruiken én hoe het voor ons is om met deze nieuwe containers te werken. Na afloop houden we u op de hoogte van de testresultaten.

Waar gaan we testen?

De nieuwe, duurzame containers zullen zowel in Schiedam als Capelle aan den IJssel worden getest. In Schiedam wordt op het Dr. Willem Dreesplein de samenstelling restafval, papier en karton, PMD en glas getest. Tevens is er in Schiedam een zgn. zwerfafvalluikje aan de voorkant van de container. Zo kan men toch klein afval, zoals bijvoorbeeld een hondenpoepzakje, weggooien zonder toegangspas. In Capelle aan den IJssel testen we aan de Jan van Kanrede de opstelling restafval, papier en karton en glas.

Uw mening is belangrijk!

Wilt u uw ervaring met ons delen en meedenken? We horen uw mening graag. Aanmelden kan via het contactformulier via onderstaande button. U ontvangt dan meer informatie over wat u de komende maanden kunt verwachten. Al op de eerste dag constateerden Irado en omwonenden dat de geplaatste papiercontainer niet veilig genoeg is voor kinderen en huisdieren. Daarom is de container direct afgesloten en in de loop van de volgende dag vervangen door een papiercontainer met een andere laadsysteem. Door het modulaire systeem van de containers is het eenvoudig en daarmee kostenbesparend  om onderdelen aan te passen.

Inmiddels is de testperiode verstreken en kunt u zich niet meer aanmelden voor het testpanel.