Nieuwsoverzicht

Met zijn allen zorgen we voor buiten, de ruimte van ons samen. Toch?

Talloze onderzoeken, ideeën en tests hebben wij, maar ook afvalinzamelaars uit het hele land, uitgevoerd. Containertuintjes? Worden gesloopt. Het afval dan maar niet weghalen als men het op straat dumpt? Kan, maar wie is hier dan de dupe van? Borden, stickers en flyers in verschillende talen? Het lijkt aan dovemans oren gericht. Afvalcoaches, mobiele grofvuilinzamelingen…

Zo zit dat met: de speeltuinen in Schiedam

Aanleg van nieuwe speeltuinen De keuze voor het soort speeltuin en speeltoestellen gaat in overleg met de gemeente en bewoners. De gemeente inventariseert eerst de behoeften van de wijkbewoners, dat kan nu ook via een online enquête. Daarna maken we een eerste ontwerp van de speeltuin met toestellen. Hierbij houden we rekening met: De wensen…

In Schiedam is het oplaten van ballonnen verboden

Ook dragen ballonnen bij aan de plasticsoep. Stichting De Noordzee zet zich in voor een schone zee. En roept gemeenten in Nederland op een verbod op het oplaten van ballonnen ingesteld. Net als Schiedam heeft inmiddels bijna de helft van alle gemeenten in Nederland een verbod op ballonoplatingen ingevoerd. Het verbod is opgenomen in de APV.

In Capelle is het oplaten van ballonnen verboden

Ook dragen ballonnen bij aan de plasticsoep. Stichting De Noordzee zet zich in voor een schone zee. En roept gemeenten in Nederland op een verbod op het oplaten van ballonnen ingesteld. Net als Capelle heeft inmiddels bijna de helft van alle gemeenten in Nederland een verbod op ballonoplatingen ingevoerd. Het verbod is opgenomen in de APV.

Snoeiroute voorjaar 2021

Het wordt tijd om de tuin weer klaar te maken voor de zomer. Daarom rijdt Irado op maandagen in het voorjaar een extra route om snoeitakken en (niet te grote) boomstronken op te halen in Schiedam en Vlaardingen. Via de onderstaande knoppen kunt u de data vinden waarop wij in Schiedam en Vlaardingen rijden.

Nationale Week van de Afvalhelden

Wil jij onze medewerkers ook in het zonnetje zetten? Steek dan eens een duim op als ze langskomen! Ook leuk: download deze poster, print hem uit en hang deze voor je raam!