Nieuwsoverzicht

Hitteplan bij Irado: aangepaste openings- en werktijden

Vanwege de tropische temperaturen treedt bij Irado het hitteplan in werking. Met deze maatregelen willen we oververhitting en uitdroging bij onze medewerkers voorkomen, maar wel de dienstverlening naar inwoners op peil houden. Maatregelen Alle milieustraten zijn dinsdag 19 juli eerder open en gaan eerder sluiten. En zijn dan geopend van 07.00 uur tot 13.00 uur. Kom op…

Prijsuitreiking Koningsdagactie Kethel: vijf prijswinnaars

Gisteren namen vijf winnaars hun prijs in ontvangst bij Irado. De kinderen hadden deze prijs verdiend door mee te doen aan de Koningsdagactie Kethel in Schiedam. In ruil voor hun niet verkochte vrijmarktspullen kregen ze een kanskaart. Hun kanskaart viel dus in de prijzen en bij Irado kregen de winnaars pas te horen welke prijs ze hadden gewonnen.

Hoe Polyplastic aan duurzaam en efficiënt van haar reststromen werkt

Polyplastic produceert ramen van acrylaatglas voor caravans en campers en koeldeurenvoor supermarkten. Bij het verminderen van afval lag de focus tot voor kort vooral op hetverminderen van afgevoerd acrylaat. ‘Gewoon’ afval was lange tijd bijzaak’. Simone van Beest, Facilitair manager van Polyplastic: “Een bedrijf van onze omvang produceert dagelijks een grote stroom afval – en…

Stadspel over (zwerf)afval

Leerlingen van Lyceum Schravenlant uit Schiedam doen iets terug voor de stad! In een educatief stadsspel gingen 120 tweedejaars leerlingen op woensdag 25 mei, gewapend met prikstokken en afvalzakken op pad in de wijk Nieuwland.

Start zomerregeling 2022 gft-kliko Schiedam

De aangepaste ophaalfrequentie tijdens de zomermaanden is tijdelijk om stank en maden geen kans te geven. Vanaf 5 september wordt de gft-kliko in Schiedam weer om de week geleegd, volgens het reguliere ophaalschema. Voor tips voor schone en frisse containers klik je hier.