menu

Start pilot duurzame containers

Vanaf 27 november starten we op twee locaties met een pilot voor nieuwe, duurzame containers. Op de Jan van Kanrede in Capelle aan den IJssel en op het Dr Willem Dreesplein zal deze nieuwe container worden getest en geëvalueerd. We kijken hierbij onder andere naar het gebruiksgemak van de omwonenden, het verminderen van bijplaatsing door het stoplichtsysteem en we gaan testen met minder validen.

De nieuwe containers

De nieuwe containers die we gaan testen zijn duurzamer, slimmer en gebruiksvriendelijker dan andere containers in ons land. De laadkleppen van de containers zijn bijvoorbeeld breder, zodat de vuilniszakken er beter in passen. En er zitten ledlichten op die werken op zonne-energie en aangeven of een container vol zit of niet. Zo zien de bewoners van een afstand of ze hun vuilniszak wel of niet kwijt kunt en weten wij direct wanneer we het vuil op moeten halen. Zo hopen we dat er minder vuilniszakken naast de container terechtkomen.

We hebben een speciale pagina ingericht met alle nieuwtjes omtrent deze pilot. Nieuwsgierig en op de hoogte blijven? Kijk dan op irado.nl/duurzame-container

Meld u aan en geef uw mening

Wilt u uw ervaring met ons delen en meedenken? We horen uw mening graag. Aanmelden kan op 27 november bij de feestelijke start van de pilot, of stuur een e-mail naar info@irado.nl. U ontvangt dan meer informatie over wat u de komende maanden kunt verwachten.