Nieuwe huiscontainers voor de inwoners van Rozenburg vanaf 2024

In 2024 neemt de gemeente Rotterdam het ophalen en inzamelen van het afval over van Irado, omdat het contract met Irado afloopt. Gemeente Rotterdam neemt het ophalen van afval geleidelijk over van Irado om ervoor te zorgen dat bewoners zo min mogelijk merken van de overgang.

Huiscontainers kiezen

Bij veel woningen staan minicontainers voor restafval, oud papier en karton en gft. Deze minicontainers, ook wel huiscontainers genoemd, worden in 2024 vervangen door nieuwe containers.
Hierom moet worden doorgegeven welk formaat uw voorkeur heeft. U kunt kiezen tussen een huiscontainer van 240 liter of 140 liter voor uw restafval, papier en gfe+t (groente, fruit, eten en tuin). Hierover is ook een brief verstuurd.

De keuze kan worden doorgeven via www.rotterdam.nl/vragenlijst. Log dan in met uw persoonlijke inlogcode die op de ontvangen brief staat. De vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten.

Doe dit voor 11 november 2023.

Ondergrondse afvalcontainers

Alle ondergrondse afvalcontainers worden vervangen door nieuwe. We noemen dit ook wel wijkcontainers. Voor restafval, oud papier en karton en glas komen nieuwe ondergrondse containers terug. Voor textiel plaatsen we bovengrondse afvalcontainers. 

Het milieupark (oftewel milieustraat) aan de Frans Halsstraat blijft en gaan we vernieuwen.  

Op https://www.rotterdam.nl/rozenburg vindt u meer informatie over de keuzes van de huiscontainers. Ook vindt u hier vragen met antwoorden over de veranderingen. Deze vragen en antwoorden passen ze regelmatig aan als meer informatie beschikbaar is.