Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Irado plaatst weer bladkorven in de openbare ruimte

Irado plaatst in de gemeente Schiedam maximaal 30 bladkorven in straten met gemeentelijke bomen waar overlast van blad wordt ervaren als blad in de (voor)tuinen waait. In de bladkorven kunnen buurtbewoners het blad van de gemeentelijke bomen dat in de tuinen en op straat ligt doen. De bladkorven worden komende week (week 44) geplaatst en blijven staan tot eind december 2020.

Irado plaatst de 30 bladkorven op een veilige locatie. Omwonenden moeten de korf veilig kunnen gebruiken en Irado moet de korf ook veilig kunnen legen.

  • in straten met gemeentelijke bomen waar overlast van blad wordt ervaren als blad in de (voor)tuinen waait
  • op een veilige plaats, bewoners moeten de korf veilig kunnen gebruik en Irado moet de korf veilig kunnen legen (dus niet onder bomen of lantaarnpalen)
  • zo dicht mogelijk langs de openbare weg

Wat mag er in de bladkorven?

De bladkorf is uitsluitend bestemd voor bladval van gemeentelijke bomen en niet voor tuinafval (zoals snoeiafval, stronken of onkruid) uit priv├ętuinen. Er mag ook geen ander afval in zoals restafval, of andere afvalsoorten. Bij vervuiling wordt de bladkorf weggehaald en niet meer teruggeplaatst. Irado maakt minimaal een keer per week de bladkorven leeg.

Klik hier voor de locaties van de bladkorven

Vragen?

Heeft u vragen over een bladkorf of zit de bladkorf vol? Neem dan contact op met onze klantenservice.