Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Oproep voor containeradoptie levert ruim 60 adoptanten op

Vanaf juli 2021 is het voor Schiedammers mogelijk om één of meerdere containers in de buurt te adopteren. Wanneer je meedoet aan de containeradoptie draag je een steentje bij aan een schone en fijne wijk. Inmiddels hebben zich ruim 60 enthousiaste Schiedammers aangemeld om de omgeving van een of meerdere containers schoon te houden.

Op zaterdag 3 juli is – tijdens de Schone Wijk Actie – het eerste containeradoptiepakket door wethouder Jeroen Ooijevaar overhandigd aan Anoeska Vleer. Gemeente Schiedam en Irado hebben gemerkt dat er in Schiedam veel animo is voor het gezamenlijk schoonhouden van de wijk, gezien de vele aanmeldingen voor de Schone Wijk Acties. Daarom is er nu mogelijkheid om je het hele jaar door samen in te zetten voor een prettige leefomgeving!

Met het overhandigen van het eerste containeradoptiepakket op 3 juli is de campagne om adoptanten te werven afgetrapt. Containeradoptanten krijgen de beschikking over een schoonmaakpakket met daarin onder andere een bezem, stoffer en blik, prikstok, en de containersleutel. Met de sleutel kunnen zij zelf kleine storingen en verstoppingen verhelpen. Daarnaast krijgen de adoptanten toegang tot een speciaal meldingsformulier zodat, indien zij een probleem niet zelf kunnen verhelpen, de melding met voorrang wordt behandeld door Irado. En er is een speciale Facebookgroep waar containeradoptanten tips en ideeën met elkaar kunnen delen.

Met zijn allen zorgen we voor buiten, de ruimte van ons samen. Zo houden de containeradoptanten de omgeving van de container schoon en helpen zij buurtbewoners met het juist aanbieden van hun afval. Een schone buurt draagt bij aan het woongenot van de buurtbewoners en zorgt voor een afname van vuildumpingen. Vuil trekt namelijk vuil aan, en je gooit natuurlijk je vuilniszak of grofvuil ook niet bij de buurman in de tuin. 

Wil jij ook één of meerdere containers in jouw buurt adopteren en je inzetten voor een schone, frisse wijk? Meld je dan aan via irado.nl/containeradoptie!