Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Ondergrondse containers in Schiedam worden vervangen: Eerste nieuwe containers geplaatst

Schiedam vervangt ondergrondse containers voor afvalinzameling. In totaal worden de komende weken 65 halfverdiepte restafvalcontainers vervangen. De eerste nieuwe containers zijn inmiddels geplaatst. Deze containers hebben een handig restafvalklepje.

Het vervangen van de ondergrondse containers is onderdeel van een groter project dat wordt uitgevoerd door de gemeente Schiedam in samenwerking met het Irado. De oude containers, die inmiddels aan vervanging toe waren, worden geleidelijk vervangen door nieuwe, modernere exemplaren.

Wat deze nieuwe containers onderscheidt van hun voorgangers, is het restafvalklepje. Dit klepje maakt het mogelijk om kleinere hoeveelheden restafval in de container te deponeren zonder dat de grote klep met de afvalpas geopend hoeft te worden. Zo kan je dus ook zonder afvalpas, snel wat klein zwerfvuil weggooien.

De nieuwe papiercontainers hebben naast een papierklep, ook een kartonklep. Op deze manier komt het karton lager de zuil binnen waardoor de kans op verklemming in de zuil een stuk kleiner wordt. Wél vragen we jullie om het karton nog steeds klein te maken door te scheuren, springen of snijden. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de omgeving schoon blijft en je buurtgenoten ook gebruik kunnen blijven maken van de containers. Bovendien hebben alle nieuwe containers een nieuwe bestickering met QR-code, dat het gemakkelijk maakt om meldingen te maken.