Wat kan ik doen in de ouderentuinen?

In de ouderentuinen van Irado in Schiedam kunnen 55-plussers, alleen of met elkaar, zelfstandig en milieuvriendelijk tuinieren.

Bent u ouder dan 55 jaar en wilt u, alleen of met anderen, zelfstandig en milieuvriendelijk tuinieren? Dan zijn de ouderentuinen in Schiedam echt iets voor u. U kunt terecht op complex Vijfhuizen aan de Vlaardingerdijk en complex Kethel aan de Harreweg.

Wanneer kan ik terecht in de ouderentuinen?

De ouderentuinen zijn geopend van april tot en met eind november en het complex is zeven dagen per week geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Op elk complex zijn twintig tuinen van circa 40m2 aangelegd waar u alleen of samen met anderen, uw eigen groente en fruit kunt verbouwen. Voor het tuinieren gelden wel enkele regels. Zo mogen tuinbenodigdheden zoals kassen en opbergruimten niet hoger zijn dan 80 centimeter. Gewassen zoals bonen en dergelijke mogen wel hoger groeien dan 80 centimeter.

Ik wil aan de slag!

Wilt u aan de slag of heeft u vragen over het tuinieren voor ouderen? Neem contact op met Dick van Leeuwen via e-mail of telefonisch op 010 – 631 5290. Neemt u voor alle overige vragen contact op met onze klantenservice.