Wat doet Irado als partner van de Kindergemeenteraad?

Irado is trotse partner van de Schiedamse Kindergemeenteraad. Samen met de kinderraadsleden van de adviesgroep Milieu gaan we plannen maken en uitvoeren om afval scheiden te stimuleren en zwerfvuil te voorkomen.

Wat is de Kindergemeenteraad Schiedam?

De Kindergemeenteraad Schiedam  is een uniek initiatief met een unieke werkwijze: met de Kindergemeenteraad worden het bestuur, kinderen en de stad dichter bij elkaar gebracht. Kinderraadsleden worden zich bewust van de functie van politiek en ervaren hoe zij zelf het verschil kunnen maken in hun eigen leefomgeving.

Waarom is Irado partner van de Kindergemeenteraad Schiedam?

Kinderen zijn een belangrijke doelgroep van Irado. Door hen al op jonge leeftijd bij te brengen hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met ons milieu en grondstoffen, kunnen zij actief bijdragen aan afvalscheiding en afvalvermindering.

Wat doet Irado als partner van de Kindergemeenteraad Schiedam?

Excursies, discussieavonden en voorlichting in de klas maken onderdeel uit van het programma voor de komende jaren. En, we zullen de kinderraadsleden regelmatig vragen mee te denken met vraagstukken waar Irado mee worstelt. Door hun open blik en creatieve geest, kijken kinderen anders naar milieuvraagstukken dan volwassenen. Daarom hechten we veel waarde aan hun mening.

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over de rol van Irado bij de Kindergemeenteraad, neem dan contact met ons op.