Wat doet Irado aan educatie?

Irado hecht veel waarde aan educatie en organiseert regelmatig gastlessen op lagere en middelbare scholen. Op ludieke wijze maken we kinderen bewust van afvalscheiding en afvalvermindering.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met kinderen bewust te maken van afvalscheiding en afvalvermindering. Daarom organiseert Irado regelmatig educatieve projecten voor leerlingen van lagere en middelbare scholen. We geven gastlessen in de klas en rondleidingen bij onze milieustraten.

Wat doet Irado in het basisonderwijs?

Op basisscholen geven we les over afval en maken we samen plannen voor een afvalvrije klas. De kinderen komen zelf met ideeën die ook worden uitgevoerd, zoals een papier- en plasticbak in de klas en alle kinderen nemen voortaan bekers en broodtrommels mee naar school in plaats van wegwerpverpakkingen.

Wat doet Irado in het voortgezet onderwijs?

Op middelbare scholen organiseert Irado samen met de Stichting Milieu Dichterbij educatieve projecten. We geven gastlessen en nodigen leerlingen uit mee te denken over het afvalbeleid in hun gemeente.

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over de educatieve projecten van Irado of een rondleiding bij een van onze milieustraten, neem dan contact met ons op.