Aanmelden: Schone Wijk Actie

Via onderstaand formulier kun je je groep aanmelden om mee te helpen tijdens de Schone Wijk Actie in Schiedam.

Geef uiterlijk zondag 17 maart door welke locatie je wilt schoonmaken en of je een gratis prikstok nodig hebt. Doe je als straat, buurt of vereniging mee? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier voor groepen. Wanneer je je hebt aangemeld voor de Schone Wijk Actie kun je de prikstok(ken) van 18 – 23 maart, tussen 8:00-16:00 bij ons afhalen. Doordeweeks bij de receptie, op zaterdag bij het loket van de milieustraat Schiedam (Fokkerstraat 550).

We zijn benieuwd welke locatie je wilt schoonmaken. Heb je al eerder deelgenomen en geen prikstok meer nodig? Dan hoef je het formulier alleen in te vullen als je het leuk vindt als onze fotograaf eventueel langskomt voor een foto.

Let op: we verstrekken geen vuilniszakringen.

Waar laat ik het zwerfafval?

Het zwerfafval kun je verzamelen in een vuilniszak en weggooien in de restafvalcontainer in je buurt. Je kunt met je milieupas voor de restafvalcontainer terecht bij alle restafvalcontainers in de wijk. Kun je maar bij één container in je wijk terecht? Stuur dan een mailtje naar info@irado.nl met daarin je pasnummer, postcode, huisnummer en eventueel de containernummers als je die weet. Onze klantenservice kan dan de extra containers aan je pas toevoegen.

Tip

Gratis opschoonpakket Nederland Schoon

Wil jij je samen met buurtgenoten, collega’s, vrienden of familie ook een uurtje inzetten voor een schone buurt? Organiseer dan nu een eigen opschoonactie, maak een actie aan op de schoonkaart en ontvang een actiecode voor een gratis opschoonpakket. Je betaalt alleen de verzendkosten (€6,95). Deze actie geldt van 13 februari t/m 19 maart 2024 en zolang de voorraad strekt.

Pakket aanvragen >>

Wij doen mee:

Schone wijk groep

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 50 in.
  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 50 in.

Zwerfafvalonderzoek

World Cleanup Day doet onderzoek naar zwerfafval. Jij kunt daarbij helpen door in kaart te brengen waar je zwerfafval aantreft, het soort verpakking, het materiaal en het merk. Dat kun je invoeren in de Litterati-app. De informatie die dat oplevert maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken. Wil je hier meer over weten, of de Litterati-app gebruiken, lees dan verder op de website van World Cleanup Day.