Aanmelden: Schone Wijk Actie 19 maart 2022

Via onderstaand formulier kun je je groep aanmelden om mee te helpen tijdens de Schone Wijk Actie in Schiedam op 19 maart 2022.

Je kunt tot uiterlijk zondag 13 maart gratis prikstokken aanvragen. Als dank voor je inzet mag je de prikstok houden.

Houd rekening met de coronamaatregelen en ga niet met een te grote groep op pad. We zijn benieuwd welke locatie je wilt schoonmaken. Heb je al eerder deelgenomen en geen prikstok meer nodig? Dan hoef je het formulier alleen in te vullen als je het leuk vindt als onze fotograaf eventueel langskomt voor een foto.

Let op: we verstrekken geen vuilniszakringen.

Waar laat ik het zwerfafval?

Het zwerfafval kun je verzamelen in een vuilniszak en weggooien in de restafvalcontainer in je buurt. Je kunt met je milieupas voor de restafvalcontainer terecht bij alle restafvalcontainers in de wijk. Kun je maar bij één container in je wijk terecht? Stuur dan een mailtje naar info@irado.nl met daarin je pasnummer, postcode, huisnummer en eventueel de containernummers als je die weet. Onze klantenservice kan dan de extra containers aan je pas toevoegen.

Wij doen mee:

Zwerfafvalonderzoek

World Cleanup Day doet onderzoek naar zwerfafval. Jij kunt daarbij helpen door in kaart te brengen waar je zwerfafval aantreft, het soort verpakking, het materiaal en het merk. Dat kun je invoeren in de Litterati-app. De informatie die dat oplevert maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken. Wil je hier meer over weten, of de Litterati-app gebruiken, lees dan verder op de website van World Cleanup Day.