Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Chippen van containers gft en papier/karton

Vanaf 2020 worden de containers voor Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) en voor oud papier/karton geregistreerd via een chip en een adressticker op de container.

Waarom chippen?

Dit is noodzakelijk om de containers in de toekomst beter te kunnen beheren. Zo kunnen we je snel helpen als er iets mis is met de container. De chip wordt gekoppeld aan het woonadres en niet aan de bewoner(s). Neem daarom de container niet mee als je verhuist en laat de chip s.v.p. zitten.

Vragen?

Kijk hieronder voor de antwoorden op de meest gestelde vragen over het chippen. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan contact op met de helpdesk van DVL via het gratis telefoonnummer: 0800-3500100. Dit kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Nee, zeker niet, de chip wordt gekoppeld aan het woonadres en niet aan de bewoner(s). Het registeren is enkel en alleen bedoeld om het hele proces van beheer, onderhoud en lediging van de containers te optimaliseren.

 

In veel gemeenten in Nederland wordt het zogenaamde diftar beleid gevoerd. Dat betekent dat burgers betalen voor het aantal keren dat zij gebruik maken van de inzameling van restafvalstromen. De gemeente Vlaardingen heeft als onderdeel van het Actieplan halvering restafval bepaald dat diftar niet wordt ingevoerd in de gemeente.

De adresgegevens worden niet gekoppeld aan de bewoners (personen) en worden alleen gebruikt voor de administratie en interne bedrijfsvoering van Irado. Zo kunnen we zien hoeveel containers onze medewerkers per dag legen en hoe lang zij over een route doen. Op basis daarvan kunnen we de routes efficiënter maken. Ook geven de gegevens meer inzicht in hoe per wijk/straat afval wordt gescheiden zodat hier het afvalbeleid van de gemeente verder op afgestemd kan worden.

Als inzameldienst zijn we gerechtigd om dergelijke informatie te gebruiken.

 

Dan zit er een witte sticker met barcode op de linkerzijde van de minicontainer.

De chip op de minicontainer wordt gekoppeld aan het woonadres en niet aan de bewoner(s). Neem daarom de container(s) niet mee als je verhuist en laat de chip zitten.

Uw minicontainer wordt voorzien van een adressticker en een chip. Dit helpt Irado bij het containerbeheer. En zo kunnen we u sneller helpen als er iets mis is met uw minicontainer.

Bel dan met de helpdesk van DVL die het chippen van de containers verzorgt: 0800 – 3500100. DVL is bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 – 17.00 uur.