Hoeveel kleding gooi jíj weg?

De mode verandert steeds sneller. De verleiding is dan ook groot om goedkope kleding te kopen die makkelijk verkrijgbaar is. Nadeel van goedkope kleding is dat de kwaliteit vaak slecht is en de pasvorm niet mooi waardoor je het ook weer snel weggooit. Zonde! Voor je portemonnee en voor het milieu. Door de lage prijzen en snelle productie draagt fast fashion bij aan verspilling en dus meer afval. Kies daarom voor slow fashion: kwalitatief goede kleding die lang meegaat.

 

Tips om te kiezen voor ‘slow fashion’:

 

Koop kwaliteit

Kies duurzame kleding van goede kwaliteit en met een goede pasvorm. Deze kost misschien iets meer, maar doordat het langer meegaat bespaar je uiteindelijk geld.

Koop minder

Ken je stijl en koop niet vaker dan nodig nieuwe kleding. Als je weet wat je goed staat en welke kleuren bij je passen, maak je met enkele modieuze accessoires van een basisoutfit een hippe look. En weet welke maat je heeft, zo voorkom je miskopen.

Verzorg kleding

Verzorg je kleding goed: was het niet te vaak en op de juiste temperatuur. Zo voorkom je slijtage en blijven pasvorm en kleuren langer goed. Drogen doe je het beste op een droogrek, niet in de droger. Knoopje weg of naadje los? Repareren is beter dan vervangen!

Fashion Quiz

Hoe bewust ga jij om met kleding aankopen? Doe de Fashion quiz van Milieu Centraal en ontdek hoe je omgaat met kledingaankopen.

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over afvalvermindering, neem dan contact met ons.

2016020_Themapagina_kleding.indd