menu

Waar laat ik mijn grof tuinafval?

Grof tuinafval, zoals boomstronken en grote snoeitakken, past niet in de gft-container. Door het gescheiden aan te bieden wordt het eerst versnipperd en daarna gecomposteerd.

Waar laat ik mijn grove tuinafval?

U kunt u grof tuinafval altijd inleveren bij de milieustraat. In voor- en najaar rijdt Irado in Schiedam en Vlaardingen een aantal keren een ‘takkenroute’ om grof tuinafval aan huis in te zamelen. Houd voor data van de takkenroute uw huis-aan-huiskrant in de gaten en onze website. In Capelle aan den IJssel rijdt Irado elke laatste maandag van de maand een ‘snoeiroute’ om grof tuinafval op te halen. Een afspraak is noodzakelijk, u kunt die maken via de website, via de Irado-app of per telefoon.

Aanbieden van grof tuinafval

Voor het ophalen van grof tuinafval gelden deze aanbiedregels:

  • U zet het afval onverpakt, gebundeld tot pakketten van maximaal anderhalve meter lang en 30 kilo zwaar, op de afgesproken plaats.
  • Boomstronken en takken mogen maximaal 50 cm lang en 25 cm dik zijn, anders is versnipperen niet mogelijk. En wordt het verwerkt als restafval.

Compost

Dikke takken en bijvoorbeeld boomstronken zijn niet geschikt om meteen te composteren. Daarom versnippert Irado ze eerst. Daarna is het geschikt om te gebruiken als grondstof voor compost, net als ‘gewoon’ groente-, fruit,- en tuinafval (gft) en etensresten (gfe). Compost verbetert de bodem van akkers en tuinen en zorgt ook voor gezonde potplanten in uw plantenbak of pot. Als dank voor het scheiden van uw gft, gfe en grof tuinafval kunt u jaarlijks gratis een zak compost afhalen bij de milieustraat. Meng de compost met tuinaarde.

Ik heb een vraag

Heeft u nog vragen over grof tuinafval, neem dan contact met ons op.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel rijdt Irado elke laatste maandag van de maand een ‘snoeiroute’ om grof tuinafval op te halen. Een afspraak is noodzakelijk, u kunt die maken via de website, via de Irado-app of per telefoon.

Heeft u teveel grof tuinafval om in uw eigen auto te vervoeren, dan kunt u bij het tankstation aan de Couwenhoekseweg 6 gratis een aanhanger lenen die u twee uur mag gebruiken.

Ik woon in Rozenburg

 

Ik woon in Schiedam

In voor- en najaar rijdt Irado in Schiedam een aantal keren een ‘takkenroute’ om grof tuinafval aan huis in te zamelen. Houd voor data van de takkenroute uw huis-aan-huiskrant in de gaten en onze website. Een afspraak is noodzakelijk, u kunt die maken via de website, via de Irado-app of per telefoon.

Heeft u teveel grof tuinafval om in uw eigen auto te vervoeren, dan kunt u bij de milieustraat aan de Fokkerstraat 550 gratis een aanhanger lenen die u twee uur mag gebruiken.

Ik woon in Vlaardingen

In voor- en najaar rijdt Irado in Vlaardingen een aantal keren een ‘takkenroute’ om grof tuinafval aan huis in te zamelen. Houd voor data van de takkenroute uw huis-aan-huiskrant in de gaten en onze website. Een afspraak is noodzakelijk, u kunt die maken via de website, via de Irado-app of per telefoon.

Heeft u teveel grof tuinafval om in uw eigen auto te vervoeren, dan kunt u bij de milieustraat aan de Kreekweg 76 gratis een aanhanger lenen die u twee uur mag gebruiken.