Wat doe ik met mijn puin, bouw- en sloopafval?

Bent u aan het verbouwen en heeft u puin, bouw- en sloopafval?

Puin, bouw- en sloopafval zijn zwaar en lastig te vervoeren en bestaan voornamelijk uit steenachtige materialen (puin), hout, metaal en kunststof. Denk aan bakstenen, kozijnen, vloerdelen en oude keukenkastjes.

Wat doe ik met mijn puin, bouw- en sloopafval?

Per gemeente verschillen de mogelijkheden voor het aanbieden van uw puin, bouw- en sloopafval:

Capelle aan den IJssel: Irado komt het puin, bouw- en sloopafval niet bij u ophalen. Wel kunt u het gratis brengen naar de milieustraat. Eventueel kunt u hiervoor de leenaanhanger gebruiken van het tankstation aan de Couwenhoekseweg 6. De eerste drie uur zijn gratis.

Schiedam en Vlaardingen: U kunt uw puin, bouw- en sloopafval niet gratis inleveren bij de milieustraat en we komen het ook niet gratis ophalen.Wel bieden we u een voordelige en zeer handige oplossing: de Big Bag.

Hoe werkt de Big Bag?

Er zijn twee soorten Big Bags:

  • Big Bag Steen – alleen geschikt voor schoon puin (€ 68,- incl. BTW en ophalen)
  • Big Bag Alles – voor al uw bouw- en sloopafval (€ 121,55 incl. BTW en ophalen)

U koopt de Big Bag bij de milieustraat van Irado.  De Big Bags hebben een inhoud van 1 m3. Gaat u uw tuinterras vernieuwen? Dan koopt u een Big Bag Steen voor al uw oude tuintegels. Gaat u uw oude keukenkastjes slopen? Dan kiest u een Big Bag Alles.

Is de Big Bag vol?

Bel onze Klantenservice op 010-262 1000 en we halen uw Big Bag binnen 3 werkdagen op. Plaats de Big Bag op de stoep langs de kant van de weg, zodat we hem makkelijk kunnen meenemen. Het ophalen van de Big Bag is inbegrepen in de aanschafprijs. De Irado Big Bags kunnen alleen opgehaald worden in Schiedam en Vlaardingen (en met ingang van 1 mei 2018 ook in Capelle aan den IJssel).

Ik heb nog vragen

Heeft u nog vragen over het aanbieden van puin, bouw- of sloopafval of over het gebruik van de Big Bag? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Big Bag 1m3 – 100 x 100 x 100 cm (lxbxh)

Ik woon in Capelle aan den IJssel

Met ingang van 1 mei 2018 kunt u gebruik maken van de Big Bag van Irado.

Ik woon in Schiedam

U koopt de Big Bag bij de milieustraat van Irado, of bij ijzerwarenhandel Engering en Flexruimers (Hoogstraat 157A) in Schiedam.