Let op
De informatie die u bekijkt is niet voor uw gemeente bedoeld

Met afvalpas naar de restafvalcontainer in Capelle

In verschillende buurten in Capelle aan den IJssel zijn de restafvalcontainers afgesloten. Alleen bewoners in de directe omgeving van deze restafvalcontainers ontvangen een afvalpas om de containers openen om restafval in weg te gooien.

Op dit moment hebben bewoners aan de Beemsterhoek, de Purmerhoek en de Schermerhoek, de Bergenbuurt (inclusief De Vallei), Sporen- en Tuinenbuurt en directe omgeving van de Freesiastraat en de Molukkenbuurt een afvalpas nodig om de restafvalcontainer te openen. Per huisadres is één gratis pas verstrekt.

Een tweede extra pas aanvragen is niet mogelijk. Is de pas stuk of ben je afvalpas kwijt, dan kun je een nieuwe afvalpas aanschaffen.

Let op!

Bij het aanvragen van een nieuwe pas, wordt de oude pas automatisch geblokkeerd. De kosten voor een nieuwe pas zijn €12,00.

Afvalpas voor de restafvalcontainer gebruiken

Gaat de restafvalcontainer niet open? Probeer het eerst bij een andere restafvalcontainer, mogelijk is de container in storing. Als de pas daar ook niet werkt, geef dit aan ons door. Vermeld hierbij dan ook het containernummer. Plaats zeker geen afval naast de container.

Met de afvalpas naar de milieustraat

Met de afvalpas voor de restafvalcontainer heb je ook toegang tot de milieustraat. Je hebt dus maar één afvalpas nodig.

De gemeente Capelle aan den IJssel wil voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van de ondergrondse containers, door bijvoorbeeld bedrijven en anderen die niet in deze buurt wonen. Zo blijft er meer ruimte over voor jouw restafval. En houden we de buurt schoon.

Werkt je pas niet meer? Stuur de pas retour naar Antwoordnummer 350, 3100 VB Schiedam.  Dit adres staat ook op de achterzijde van de pas vermeld. Na ontvangst controleren wij de pas:

  1. is de pas defect zonder zichtbare schade: je ontvangt gratis een nieuwe pas: je gegevens zijn bekend via het pasnumme
  2. heeft de pas zichtbare schade: dan dien je zelf een nieuwe pas tegen betaling aan te schaffen

Je kunt een nieuwe afvalpas aanschaffen. Een nieuwe afvalpas kost € 12,00. Je kunt de nieuwe pas via iDEAL of een overboeking betalen. Per huisadres krijgt je 1 afvalpas en je ontvangt deze binnen 3 tot 5 werkdagen. De oude pas wordt automatisch geblokkeerd.

Ben je verhuisd? Is er geen afvalpas aanwezig in je nieuwe woning? Dan kun je gratis een nieuwe pas aanvragen via dit formulier. De gemeente Capelle aan den IJssel controleert de gegevens, voordat we een gratis afvalpas toesturen.

In de wijk Bloemenbuurt-Oost staan verschillende containers om je restafval in weg te gooien. De twee restafvalcontainers bij het winkelcentrum voor de Aldi zijn afgesloten. Alleen bewoners van deze adressen hebben een afvalpas nodig om deze containers te openen.

  • Bloemensingel 1-3-5-7-9-11
  • Freesiastraat-oneven 1 – 2a -3- 5- 7 -9
  • Freesiastraat-even 2 – 4 – 6 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 – 18 – 20 – 22 – 24 – 26 – 28 – 30 – 32 – 34 – 36 – 38
  • Capelseweg: 7 – 9 – 11 – 13 – 15 – 17

Ben je een nieuwe bewoner op een van deze adressen en is er geen afvalpas aanwezig in je nieuwe woning? Dan kun je gratis een nieuwe pas aanvragen via dit formulier. De gemeente Capelle aan den IJssel controleert de gegevens voordat we een gratis afvalpas toesturen.

Let op!

Bij de afvalpas heb je een handige kaarthouder met draagkoord ontvangen. Gebruik deze om de afvalpas te bewaren en hang deze op een logische plek. Maar, maak geen gaatje in de pas; dan werkt deze niet meer.

Veel gestelde vragen

In de restafvalcontainers zitten sensoren die voortdurend meten hoe vol de container zit. Als de restafvalcontainer voor 80% gevuld is krijgen we een signaal en kunnen we de container bijtijds legen. Staan er bij jou in de buurt meerdere containers naast elkaar? Dan meet het systeem het gemiddelde van deze containers. Het kan dus zijn dat een van de containers wel vol is, maar nog niet geleegd wordt omdat deze naast een container staat waar nog genoeg afval bij kan. Ben je toch eerder bij een volle container dan wij? Probeer dan een andere container in de buurt.

Op alle ondergrondse containers voor restafval in De Hoeken. De containers voor glas en papier kunnen zonder de afvalpas gebruikt worden.

Laat de afvalpas achter voor de nieuwe bewoner(s). De pas hoort bij het huisadres. Bij een nieuwe woning in Capelle, krijg je de afvalpas van de vorige bewoner(s). Indien je geen pas aantreft, kan je online een pas aanvragen. De oude pas (op dat adres) wordt geblokkeerd.

Als de restafvalcontainer een storing geeft, meld dit dan bij Irado. Als de pas niet werkt, ook niet bij een andere container, vraag dan een nieuwe pas aan.

Laat de zak niet achter bij de container, maar neem deze weer mee terug naar huis of vraag hulp van buurtbewoners om de container te openen als de pas het probleem is.

Voor de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen betaal je als inwoner afvalstoffenheffing. Daardoor heb je ook recht op het gebruik van de ondergrondse containers voor restafval in Capelle. Helaas maken ook andere partijen gebruik van de containers: bedrijven die geen reinigingsrecht betalen en anderen die niet in deze flats wonen. Hierdoor heeft Capelle meer restafval per inwoner dan vergelijkbare gemeenten. Dit wil de gemeente tegengaan en daarom worden de restafvalcontainers afgesloten en kan je de containers in De Hoeken openen met de afvalpas.

De afvalpas is alleen gekoppeld aan het huisadres, niet aan de bewoners van dit adres. Daarom laat je ook de pas achter als je gaat verhuizen. Bij aanvraag van een nieuwe pas kunnen we zien of er al een pas op dat adres aangemaakt is.

In de periode dat Irado nog bezig is met het implementeren van de software kan Irado de adresgegevens gebruiken om te beoordelen of de juiste koppelingen van adressen/afvalpassen aan containers zijn gemaakt.

Nee, je betaalt een vast tarief per jaar aan afvalstoffenheffing. De hoogte hiervan staat vast, dus ongeacht hoe vaak je gebruik maakt van de ondergrondse container.

Dat is op dit moment technisch niet mogelijk.

Nee, je krijgt 1 pas voor jouw huisadres. Leg daarom de pas op een handige plek waar iedereen op je adres bij kan. Bij het aanvragen van een nieuwe pas, wordt de oude geblokkeerd.