Testen van de allernieuwste, duurzame containers

Irado heeft van 27 november 2019 tot 1 juni 2020 nieuwe duurzame modellen ondergrondse containers getest in Capelle aan den IJssel en in Schiedam.

De nieuwe containers die Irado heeft getest zijn duurzamer, slimmer en gebruiksvriendelijker dan andere containers in ons land. De laadkleppen van de containers zijn bijvoorbeeld breder, zodat de vuilniszakken er beter in passen. En er zitten ledlichten op die werken op zonne-energie en aangeven of een container vol zit of niet. Zo zie je van een afstand of je de vuilniszak wel kwijt kunt en weten wij direct wanneer we het vuil op moeten halen. Zo hopen we dat er minder vuilniszakken naast de container terechtkomen.

Waarom zijn deze containers getest?

Deze containers zijn getest, omdat we graag investeren in ontwerpen die bijdragen aan een goed milieu, een circulaire economie en een gezonde maatschappij. Deze uitgangspunten komen allemaal samen in het ontwerp van de duurzame containers.

Waar zijn de containers getest?

De nieuwe, duurzame containers zijn zowel in Schiedam als Capelle aan den IJssel getest. In Schiedam is op het Dr. Willem Dreesplein de samenstelling restafval, papier en karton, pmd en glas getest. Tevens is er in Schiedam een zgn. zwerfafvalluikje aan de voorkant van de container. Zo kan men toch klein afval, zoals bijvoorbeeld een hondenpoepzakje, weggooien zonder toegangspas. In Capelle aan den IJssel is aan de Jan van Kanrede de opstelling restafval, papier en karton en glas getest.

Ervaring van bewoners uit de omgeving!

We hebben buurtbewoners van de container gevraagd hun ervaring met ons delen en mee te denken. Al op de eerste dag constateerden Irado en omwonenden dat de geplaatste papiercontainer niet veilig genoeg is voor kinderen en huisdieren. Daarom is de container direct afgesloten en in de loop van de volgende dag vervangen door een papiercontainer met een andere laadsysteem. Door het modulaire systeem van de containers is het eenvoudig en daarmee kostenbesparend  om onderdelen aan te passen.

Update

Inmiddels is de testperiode verstreken.