Arjan Kraijo nieuwe directeur van Irado

Op 1 september 2023 start Arjan Kraijo als directeur van NV Irado. Arjan volgt hiermee André Hertog op die deze functie 23 jaar vervulde.

Sinds 2010 bekleedde Arjan Kraijo diverse bestuurlijke functies bij het cateringbedrijf van het ministerie van Defensie en was hij wethouder bij de gemeente Alblasserdam. De laatste jaren voert hij als zelfstandige diverse opdrachten uit op het snijvlak tussen overheid en bedrijfsleven.

Bart van Rijsbergen, voorzitter raad van commissarissen: “Met Arjan verwelkomen wij een gedreven, kundige en ervaren directeur. Die zijn weg weet in de bestuurlijke omgeving van onze aandeelhouders. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onder zijn leiding Irado zich verder ontwikkelt en een belangrijke bijdrage blijft leveren aan een fijne leefomgeving.”

Arjan Kraijo:”Ik kijk er enorm naar uit om met de nieuwe collega’s kennis te maken, samen te werken en te bouwen aan een mooie en sterke organisatie. André Hertog heeft met het management team een solide organisatie neergezet. Irado maakt met haar dienstverlening echt het verschil op straat met afvalinzameling en beheer van de openbare ruimte. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan alle mooie projecten en activiteiten.”

De gemeenten Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen en BAR Afvalbeheer zijn aandeelhouders van Irado. Irado verzorgt het afvalbeheer en in Schiedam ook het beheer van de openbare ruimte. André Hertog is sinds 2000 directeur van Irado. Nadat Arjan Kraijo is ingewerkt gaat Hertog dit najaar nog met pensioen.

Arjan Kraijo (links) en André Hertog van Irado