BlueCity Circular Challenge

Op maandag 30 mei jl. vond de kick-off plaats van de BlueCity Circular Challenge. Gedurende 6 weken gaan vier teams van studenten en pas-afgestudeerden op zoek naar een nieuwe hoogwaardige circulaire oplossing voor verschillende afvalstromen. Eén team wordt begeleid door de gemeenten Schiedam, Capelle aan den IJssel en Irado en zoekt een oplossing voor de afvalstroom etensresten.

Studenten en pas-afgestudeerden gaan in een wedstrijd, de Circular Challenge op onderzoek uit en zoeken naar oplossingen waarin ons afval steeds opnieuw wordt hergebruikt. Afval heeft dus waarde in plaats van dat het waardeloos is. In de Circular Challenge zijn verschillende groepen studenten aan de slag die onder begeleiding van een afvalinzamelaar een afvalstroom onderzoeken. De gemeente Schiedam, Capelle en Irado begeleiden een groep studenten die een circulaire oplossing zoeken voor de afvalstroom etensresten. Want misschien zijn er wel andere oplossingen te bedenken dan er compost of groen gas van maken. Andere teams gaan aan de slag en zoekt naar nieuwe circulaire bestemmingen voor foam, spaanplaat en gips

De studententeams strijden tegen elkaar. Op 7 juli wordt de winnaar bekend gemaakt in een feestelijke finale in BlueCity.

Beleidsadviseur Jeffrey van Steenes van Irado, geeft uitleg over de afvalstroom etensresten bij de start van de BlueCity Circular Challange.