Doe Mee Met Minder Afval en verminder papier en karton in huis

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Ga de uitdaging met jezelf aan en Doe Mee Met Minder Afval. Van 1 tot en met juni 2020 proberen we samen de hoeveelheid (oud) papier en karton in huis te verminderen.

Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op het platform doemeemetminderafval.nl. De uitdaging duurt een maand en start op 1 juni 2020.

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op je deurmat. En dan ontvangt je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen?

Na de uitdaging om groente-, fruit- en andere etensresten (GFE)  in huis te verminderen, proberen we dat van 1 tot en met 30 juni ook met oud papier en karton. Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op het platform. Na je aanmelding ontvang je bovendien handige tips en wekelijks een opdracht in je mailbox. Je ontmoet er andere deelnemers die elkaar helpen en inspireren om de hoeveelheid restafval te verminderen. Doe jij mee?

 

Heb jij je al aangemeld en heb je deelgenomen aan eerdere uitdagingen, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden.

Een paar tips alvast:

  • Plak een sticker op de brievenbus tegen ongeadresseerd drukwerk
  • Reclamefolder, kranten en magazines kun je ook online lezen
  •  Papier dat je gescheiden weggooit in de papiercontainer moet schoon en droog zijn

naar: doemeemetminderafval.nl »