Hoe voorkom je vastzittend karton in de container?

Hoe blijft het karton in eerste instantie vastzitten in de container en hoe voorkom je het? Scheuren, snijden, springen!

Bij Irado hebben we drie verschillende papiercontainers. Eén met een klein luik, voor kleine papier en/of karton stukken. Een andere container heeft twee gaten. Een kleiner gat voor dun/klein papier en een groter gat voor dikker/groter karton. De derde container heeft alleen een groot gat. In deze container zit het papier vaker vast dan in de andere twee. Dit komt doordat buurtbewoners hun grote stukken karton door het gat heen duwen, alleen blijft het een stukje verder in de container vastzitten. Hierdoor lijkt het alsof de container vol is. Voorkom dit door jouw karton goed klein te maken voordat je het weggooit. Dit kan door te scheuren, snijden, springen.

Scheuren, snijden, springen

Het is net zo simpel als het klinkt. Scheur het karton in stukken. Snij het karton in stukken of stamp het karton zo plat mogelijk. Mocht je als buurtbewoner zien dat de container erg vol is. Dan kun je natuurlijk ook even bellen of mailen zodat deze kan worden geleegd.

Dus, hoe voorkom je nou dat jouw karton blijft klemmen in de container? Scheuren, snijden, springen!