Klaar voor de zomer: waar laat ik mijn tuinspullen?

Afvalwijzer

De zomer is in aantocht. Hoogste tijd om de tuin en het balkon zomerklaar te maken en de schuur op te ruimen. Maar waar laat je snoeiafval, de schutting, tuingereedschap of tuinmeubilair?

Vaak is tuinafval, zoals tuingereedschap of tuinmeubilair nog goed bruikbaar voor anderen. Gooi het dan niet weg maar maak er een ander blij mee. Zo wordt het hergebruikt en voorkom je onnodig afval. Verkoop het op tweedehandsmarkten, geef het weg, of breng het naar de kringloopwinkel. Woon je in Capelle aan den IJssel, maak bijvoorbeeld een ophaalafspraak via de Byewaste-app.

Tip

Kringloopwinkels zijn blij met nog bruikbare spullen.

Wat kun je doen?

Niet meer herbruikbaar, dan hoort het bij het restafval of grofvuil:

  • Bloempot van plastic of aardewerk hoort bij het restafval.
  • Tuingereedschap: kleine voorwerpen mogen bij het restafval, grote voorwerpen zijn grofvuil.
  • Gieter: kleiner dan 5 liter mag bij het restafval, anders is het grofvuil.
  • Tuinhout: planken, schutting en vloeren, onbehandeld, geverfd of ge├»mpregneerd van maximaal 1,80 x 90 cm is grofvuil. Kleine stukjes hout mag bij het restafval.
  • Speelgoed: kleine opblaasbare spullen zoals ballen, luchtbedden, zwembandjes en zwembadjes mogen bij het restafval. Net als spullen van hard plastic, zoals slippers, waterpretspeelgoed en schoenen.
  • Tuinmeubilair: is grofvuil
  • Snoeiafval: maak hiervoor een afspraak voor de aparte tuinafvalroute.
Let op!

Is het te groot voor de restafvalcontainer? Dan is het grofvuil.

Te groot voor de restafval container?

Grofvuil kun je inleveren bij de milieustraat. Hier kun je het sorteren en onze medewerkers zorgen voor verdere verantwoorde verwerking. Je kunt hiervoor ook gratis een aanhanger lenen bij de milieustraat.

Maak een grofvuilafspraak, dan komen we het gratis bij je thuis ophalen.

Let op: bielzen breng je zelf naar de milieustraat, die halen we niet thuis op.

Zij kunnen afgedankte huisraad, kleding en andere bruikbare spullen goed gebruiken. En halen bruikbare spullen ook bij je op na het maken van een afspraak.