Wat kan ik doen in de educatieve tuinen van Irado?

Maak kennis met de natuur in de educatieve tuinen van Irado in Schiedam. Jong en oud kunnen er samen (onder begeleiding) tuinieren, deelnemen aan excursies en cursussen volgen.

Samen tuinieren is de beste manier om kennis te maken met de natuur. Daarom beheert Irado een aantal educatieve tuinen waar we regelmatig projecten organiseren voor jong en oud. In onze tuinen kunt zelf uw eigen groente verbouwen, deelnemen aan een workshop snoeien of een excursie maken door onze voorbeeldtuinen.

Welke tuin past bij mij?

Irado beheert drie soorten educatieve tuinen:

  • Kindertuinen – onze Kindertuinen zijn speciaal voor basisschoolleerlingen uit groep 6. Onder begeleiding verbouwen zij hun eigen bloemen en groenten.
  • Voorbeeldtuinen en Voorlichtingscentrum De Groene Raat – iedereen die op zoek is naar informatie en inspiratie kan terecht in onze Voorbeeldtuinen en Voorlichtingscentrum de Groene Raat aan de Harreweg in Schiedam
  • Ouderentuinen – de Ouderentuinen zijn voor 55-plussers die, alleen of met elkaar, zelfstandig en milieuvriendelijk willen tuinieren.

Ik wil graag aan de slag in een educatieve tuin

Onze educatieve tuinen kunnen niet zonder het enthousiasme en de betrokkenheid van deelnemers en vrijwilligers. Wil je ook aan de slag in een van onze tuinen, als deelnemer of vrijwilliger? Je bent van harte welkom! Je hoeft alleen het contactformulier in te vullen en wij nemen contact met u op.

Ik heb een vraag

Heb je nog vragen over de educatieve tuinen van Irado, neem dan contact op met onze klantenservice.