Aanmelden: Schone Wijk Actie

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden om mee te helpen tijdens de Schone Wijk Actie in Schiedam.

Je kunt je tot uiterlijk zondag 10 september een gratis prikstok aanvragen. Als dank voor je inzet mag je de prikstok houden. Wanneer je je hebt aangemeld voor de Schone Wijk Actie kun je de prikstok(ken) van 11 – 16 september, tussen 8:00-16:00 bij ons afhalen. Doordeweeks bij de receptie, op zaterdag bij het loket van de milieustraat. Aanmelden als straat, buurt of vereniging? Gebruik dan het formulier voor groepen.

We zijn benieuwd welke locatie je wilt schoonmaken. Heb je al eerder deelgenomen en geen prikstok meer nodig? Dan hoef je het formulier alleen in te vullen als je het leuk vindt als onze fotograaf eventueel langskomt voor een foto.

Let op: we verstrekken geen vuilniszakringen.

Waar laat ik het zwerfafval?

Het zwerfafval kun je verzamelen in een vuilniszak en weggooien in de restafvalcontainer in je buurt. Je kunt met je milieupas voor de restafvalcontainer terecht bij alle restafvalcontainers in de wijk. Kun je maar bij één container in je wijk terecht? Stuur dan een mailtje naar info@irado.nl met daarin je pasnummer, postcode, huisnummer en eventueel de containernummers als je die weet. Onze klantenservice kan dan de extra containers aan je pas toevoegen.

Ik help mee:

Schone wijk individueel


Zwerfafvalonderzoek

World Cleanup Day doet onderzoek naar zwerfafval. Jij kunt daarbij helpen door in kaart te brengen waar je zwerfafval aantreft, het soort verpakking, het materiaal en het merk. Dat kun je invoeren in de Litterati-app. De informatie die dat oplevert maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken. Wil je hier meer over weten, of de Litterati-app gebruiken, lees verder op de website van World Cleanup Day.