Hoe maak ik een grofvuil afspraak?

Ben je niet in de gelegenheid zelf grofvuil of grof tuinafval naar de milieustraat te brengen? Maak (online) een afspraak! Lees voordat je de afspraak maakt aandachtig onze aanbiedregels.

Let op!

Wil je een oude matras laten ophalen?
Kies dan voor ‘Matrassen’ in de afsprakenmodule. Wanneer je een afspraak maakt op de route ‘Grofvuil Huisraad‘ worden matrassen niet meegenomen.

Een boxspring is geen matras, maak hiervoor een afspraak bij ‘Grofvuil Huisraad

Lees hier de aanbiedregels voor het aanbieden van grofvuil.

Al het grofvuil dat wij ophalen na het maken van een grofvuilafspraak wordt handmatig door onze beladers in de grofvuilwagen gegooid. Vanuit de Arbo-wetgeving zijn voor onze medewerkers richtlijnen opgesteld voor maximale belasting per persoon voor afmetingen en gewicht. De 30 kilogram maximum gewicht en 1,80 meter lengte zijn richtlijnen. Wanneer grofvuil deze richtlijnen niet te ver overschrijdt, wordt je grofvuil volgens afspraak meegenomen.

De wachttijd verschilt per gemeente. In Vlaardingen en Capelle is de minimale wachttijd voor het maken van een grofvuil afspraak één week. Voor inwoners van de gemeente Schiedam is dat twee weken. Pas dan kun je de eerstkomende grofvuil afspraak inplannen. Wil je eerder je grofvuil kwijt, dan kunt dit dus altijd zelf brengen naar de milieustraat in je  gemeente. Eventueel door gebruik te maken van onze gratis leenaanhanger (muv Rozenburg).

 

Onze chauffeurs komen tussen 7.30 en 16.00 uur langs om het grofvuil op te halen. Zet je grofvuil daarom vóór dit tijdstip aan de doorgaande weg.

Wanneer je een afspraak maakt voor het ophalen van grofvuil, dan kan het voorkomen dat niet alles in hetzelfde voertuig wordt meegenomen. Om ook opgehaald grofvuil zo goed mogelijk te kunnen scheiden, halen we grofvuil op met verschillende voertuigen. Matrassen (muv Capelle) en elektrische apparaten halen we met een ander voertuig op. Maak daarom hiervoor dan ook een aparte afspraak.

Heb je nog vragen over grofvuil of grof tuinafval, neem dan hier contact met ons op. Let op: het maken van een afspraak voor grofvuil kan niet telefonisch, alleen via onderstaand formulier.

Maak hier je grofvuil afspraak:

Aanmelden

Stap 1/4

Om gebruik te maken van de adresgebonden diensten dient u eerst uw postcode en huisnummer op te geven.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Voorletter(s) + Achternaam:*
Postcode:*
Huisnr*+toevoeging:
Telefoonnummer:*
E-Mailadres:*