Melding maken

Is er een container in de wijk stuk of vol? Is je container niet geleegd? Is er op straat iets dat kapot of opgeruimd moet worden? Dat kun je melden bij Irado.

Meldingen lossen we graag voor je op. Schriftelijke/digitale meldingen verwerken we op werkdagen tussen 8.00 – 16.30 uur.

Tip

Als je een melding wilt bekijken of wilt maken over een wijkcontainer (bijvoorbeeld over een ondergrondse container) dan kun je gebruik maken van een op maat gemaakt meldingsformulier. 

Hoelang het duurt voor de melding wordt opgelost hangt af van het soort melding. Veel meldingen hebben een afhandelingstermijn van 3 werkdagen. Bij weersomstandigheden zoals extreme kou, sneeuw of storm, kan het langer duren voordat een melding is opgelost. Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan.

Je kunt ook een melding doen via de gratis app die je kunt downloaden op de website van BuitenBeter. Deze meldingen komen binnen bij de gemeenten en worden vervolgens doorgestuurd naar bijvoorbeeld Irado. Daardoor kan het langer duren voordat deze meldingen zijn opgelost.

Bel dan 010-262 1000. Na 16.30 uur en in het weekend worden de telefonische meldingen automatisch doorgeschakeld naar de wachtdienst.