Hoeveel papier gooi jíj weg?

Ieder jaar valt er zo’n 35 kilo reclamedrukwerk op uw deurmat. En dan ontvang je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Je kunt wel zelf bepalen hoeveel papier jouw huis binnenkomt. Bijvoorbeeld door minder te printen en zoveel mogelijk online te lezen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen?

Tips om verspilling van papier te voorkomen:

We delen de belangrijksten met je:

Zeg nee met brievenbussticker

Plak een sticker op je brievenbus tegen ongeadresseerd drukwerk. In verschillende gemeenten is dat automatisch geregeld en kun je met een JA-sticker aangeven dat je wel reclamedrukwerk wilt ontvangen.

Geen print maar digitaal 

Alle reclamefolders die verspreid worden, kun je ook online bekijken via Spotta.nlFoldersenkranten.nlFolderz.nl, Folderaar.nl of met de app Reclamefolder. Zo mis je geen enkele aanbieding en voorkom je onnodig papiergebruik. En tegenwoordig zijn ook kranten en tijdschriften vaak digitaal te lezen.

Winkel je online?

Hergebruik de verpakking van karton om zelfs iets in op te sturen, of gebruik het om te knutselen. Van een kartonnen doos maak je heel veel moois!

Tip

Heb je toch oud papier breng het dan naar de papiercontainer. Van oud papier wordt nieuw papier gemaakt. Melk- en sappakken zijn geen oud papier en horen bij het restafval. Net als het plastic hoesje. Zorg ervoor dat je de verpakking die je hebt zo goed mogelijk scheidt, zodat het zo goed mogelijk gerecycled kan worden. Meer weten over recyclen van oud papier, klik dan hier.