Hoeveel papier gooi jíj weg?

Ieder jaar valt er zo’n 35 kilo reclamedrukwerk op uw deurmat. En dan ontvang je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Je kunt wel zelf bepalen hoeveel papier jouw huis binnenkomt. Bijvoorbeeld door minder te printen en zoveel mogelijk online te lezen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen?

Tips om verspilling van papier te voorkomen:

We delen de belangrijksten met je:

Zeg nee met brievenbussticker

Plak een sticker op je brievenbus tegen ongeadresseerd drukwerk. Met de NEE-NEE-sticker ontvangt u geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen meer. Met de NEE-JA-sticker krijgt u geen reclamedrukwerk maar wél huis-aan-huisbladen. De stickers zijn gratis af te halen bij onze milieustraten in Schiedam en Vlaardingen of bij het gemeentehuis. Via www.postfilter.nl kun je je ook afmelden voor geadresseerde reclame.

Geen print maar digitaal 

Alle reclamefolders die verspreid worden, kun je ook online bekijken via Spotta.nlFoldersenkranten.nlFolderz.nl, Folderaar.nl of met de app Reclamefolder. Zo mis je geen enkele aanbieding en voorkom je onnodig papiergebruik. En tegenwoordig zijn ook kranten en tijdschriften vaak digitaal te lezen. Winkel je online? Gooi de verpakking van karton ook gescheiden weg of gebruik het eens om te knutselen. Van een kartonnen doos maak je heel veel moois!

Naar de papiercontainer

Heb je toch oud papier breng het dan naar de papiercontainer. Heb je ruimte om een papiercontainer in je tuin te plaatsen? Vul dan het aanvraagformulier voor een eigen papiercontainer in. Je ontvangt dan z.s.m. een container en informatie over gebruik en ophaaldagen. Dat maakt papier scheiden nog gemakkelijker. En zijn ook de scholen en verenigingen er blij mee.

Creatief met oud papier

Hoe maak ik een schaal van oud papier? Je vindt mooie en creatieve voorbeelden op de website van projectnaturalbeauty.nl

Ik heb een vraag

Wil je meer weten over afvalvermindering, neem dan contact met ons.

2017017_Themapagina_papier.indd