Week van de Helden 2024

Van 4 tot en met 10 maart is het de landelijke Week van de AfvalHelden. Een week waarin we iedereen willen bedanken die zich inzet voor een schone en prettige leefomgeving. We zijn supertrots op onze honderden medewerkers die dagelijks de stad op orde houden. Maar ook op alle vrijwilligers en inwoners die ons helpen met het opruimen van zwerfafval, afval netjes scheiden, containers onderhouden en oud papier en karton inzamelen. Samen houden we de stad schoon. Enorm bedankt. Jullie zijn helden!

Irado-Helden

Onze medewerkers zetten zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het runnen van een milieustraat, het veilig vervoeren naar de verwerker, het verwerken en recyclen. Ook zijn er medewerkers actief in het beheer van de openbare ruimte: van rioolbeheerder tot kolkenreiniger, van zoutstrooier tot stratenmaker. Een rijke verzameling van beroepen met een gemeenschappelijk kenmerk: het gaat om mooi werk dat ertoe doet. We werken in een vitale sector. En verdienen waardering. Daarom noemen wij in de week van de Afvalhelden onze medewerkers Helden, met een hoofdletter H.

Afvalhelden

Zorgen voor een fijne en schone leefomgeving kunnen we niet alleen. Daarom verdienen alle vrijwilligers en bewoners die ook een steentje bijdragen aan een schone buitenruimte een dikke duim: papiervrijwilligers, containeradoptanten, opruimhelden, iedereen die zijn afval netjes scheidt, netjes zijn auto parkeert zodat de voertuigen er langs kunnen en iedereen die geen zwerfafval achterlaat en/of het opruimt. En dat zijn er gelukkig ook heel veel.

Bedank alle helden

Wil jij een Held laten zien hoe blij je bent dat hij/zij jouw wijk schoonhoudt? Maak dan bijvoorbeeld een mooie tekening, schrijf een kaartje en laat het achter bij de container. Of stoepkrijt je boodschap op straat.

Inspiratie nodig?

Je kunt ook één van onderstaande kleurplaten gebruiken, een kijkdoos maken, bouwplaten maken, óf een kijkje nemen op Pinterest!

Kijkdoos

Laat het ons weten

Je kunt je bedankje ook delen via social media, naar ons e-mailen, opsturen of afgeven.