menu

Afval scheiden? Natuurlijk!

Afval is allang geen afval meer. Gooiden we vroeger alles achteloos weg, nu weten we dat ons afval waardevolle grondstoffen bevat. Maar alleen als we het gescheiden inzamelen, kunnen we afval ook écht hergebruiken. En daar kunt u bij helpen, want afval scheiden begint thuis. Duidelijke informatie over hoe u afval kunt scheiden hebben we vastgelegd in de afvalscheidingwijzer.

Waarom zou ik mijn afval scheiden?

Door uw afval goed te scheiden, blijft er minder restafval over. Dat is beter voor het milieu en voordeliger. Want elke vuilniszak die in de verbrandingsoven verdwijnt, kost geld en is schadelijk voor mens en milieu. Ook al zijn moderne afvalverbrandingsinstallaties een stuk schoner dan vroeger, ze veroorzaken nog steeds luchtvervuiling. En, bij het verbranden van afval gaan ook nog eens kostbare grondstoffen verloren. Grondstoffen die prima te gebruiken zijn voor de productie van nieuwe spullen.

Wat staat er in de afvalscheidingswijzer?

Duidelijke informatie over hoe u afval kunt scheiden hebben we vastgelegd in de afvalscheidingwijzer. Iedere gemeente heeft een eigen versie omdat de aanbiedregels per afvalstroom per gemeente kunnen verschillen. De afvalwijzer is tevens in vreemde talen beschikbaar.

Tip: Raadpleeg ook de online afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal. 

Ik heb een vraag

Heeft u na het lezen van de afvalscheidingswijzer nog vragen over afval scheiden? Kijk dan ook eens op www.afvalscheidingswijzer.nl of raadpleeg de veelgestelde vragen. Voor meer informatie over afval scheiden in uw gemeente en de dienstverlening van Irado, kunt u ook terecht bij onze Klantenservice via telefoonnummer 010-262 1000.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

Raadpleeg de afvalwijzer. U kunt de Afvalwijzer Capelle ook op uw huisadres ontvangen.

Afvalwijzer Capelle aan den IJssel aanvragen

 

Ik woon in Rozenburg

Raadpleeg de afvalscheidingswijzer:

Ik woon in Schiedam

Raadpleeg de afvalscheidingswijzer. Wilt u de afvalwijzer aanvragen of in een andere taal raadplegen of ontvangen? De Afvalwijzer Schiedam is tevens beschikbaar in de talen Engels, Pools, Turks en Arabisch.

Afvalwijzer Schiedam aanvragen

Ik woon in Vlaardingen

Raadpleeg de afvalscheidingswijzer. Wilt u de afvalwijzer aanvragen of in een andere taal raadplegen of ontvangen? De Afvalwijzer Vlaardingen is tevens beschikbaar in de talen Engels, Pools en Arabisch.

Afvalwijzer Vlaardingen aanvragen