menu

Afval scheiden? Natuurlijk!

Afval is allang geen afval meer. Gooiden we vroeger alles achteloos weg, nu weten we dat ons afval waardevolle grondstoffen bevat. Maar alleen als we het gescheiden inzamelen, kunnen we afval ook écht hergebruiken. En daar kunt u bij helpen, want afval scheiden begint thuis.

Waarom zou ik mijn afval scheiden?

Door uw afval goed te scheiden, blijft er minder restafval over. Dat is beter voor het milieu en voordeliger. Want elke vuilniszak die in de verbrandingsoven verdwijnt, kost geld en is schadelijk voor mens en milieu. Ook al zijn moderne afvalverbrandingsinstallaties een stuk schoner dan vroeger, ze veroorzaken nog steeds luchtvervuiling. En, bij het verbranden van afval gaan ook nog eens kostbare grondstoffen verloren. Grondstoffen die prima te gebruiken zijn voor de productie van nieuwe spullen.

Wat staat er in de afvalscheidingswijzer?

Duidelijke informatie over hoe u afval kunt scheiden hebben we vastgelegd in de afvalscheidingwijzer. Iedere gemeente heeft een eigen versie omdat de aanbiedregels per afvalstroom in elke gemeente anders zijn.

Ik heb een vraag

Heeft u na het lezen van de afvalscheidingswijzer nog vragen over afval scheiden? Kijk dan ook eens op www.afvalscheidingswijzer.nl of raadpleeg de veelgestelde vragen. Voor meer informatie over afval scheiden in uw gemeente en de dienstverlening van Irado, kunt u ook terecht bij onze Klantenservice via telefoonnummer 010-262 1000.

Ik woon in Capelle aan den IJssel

Raadpleeg de afvalwijzer:

 

Ik woon in Rozenburg

Raadpleeg de afvalscheidingswijzer:

Ik woon in Schiedam

Raadpleeg de afvalscheidingswijzer:

Ik woon in Vlaardingen

Raadpleeg de afvalscheidingswijzer: