Wat is grofvuil en waar laat ik het?

Grofvuil is huishoudelijk afval dat u niet gescheiden kunt inleveren en te groot is voor de vuilnisbak. Breng uw grofvuil naar de milieustraat van Irado.

Grofvuil is huishoudelijk afval dat u niet gescheiden kunt inleveren en dat ook niet past in een vuilniszak of minicontainer. Voorbeelden van grofvuil zijn versleten (tuin)meubels, kapotte gordijnrails, of een oude matras. En ook puin, bouw- en sloopafval, autobanden en grond is grofvuil, maar wordt niet door ons opgehaald. Nog bruikbare spullen brengt u natuurlijk naar de kringloopwinkel.

Waar laat ik mijn grofvuil?

Al uw grofvuil kunt u inleveren bij het milieustraat van Irado. Hier sorteren onze medewerkers het en zorgen voor verdere, verantwoorde verwerking. Zo wordt oud hout gebruikt voor de productie van parketvloeren en gaat oud ijzer naar de staalindustrie.

Hoe bied ik mijn grofvuil aan?

U kunt uw grofvuil zelf brengen naar de milieustraat. Of halen we bij u thuis op. Hiervoor maakt u online een grofvuilafspraak. Als we het grofvuil komen ophalen, dan gelden onze aanbiedregels:

 • Zet het grofvuil op de afgesproken dag tussen 5.00 uur tot 7.30 uur buiten.
 • De stukken mogen niet langer zijn dan 1,5 meter.
 • De stukken mogen niet zwaarder zijn dan 30 kg.
 • Kleine stukken moeten goed en stevig gebundeld zijn.
 • De totale hoeveelheid mag per huishouden en per keer niet meer bedragen dan 1 m3.
 • Plaats uw grofvuil zodanig dat de chauffeur er gemakkelijk bij kan.
 • Bijvoorbeeld voor de deur aan de straatkant.
 • U mag de volgende zaken niet aanbieden voor ophalen: huisvuil, puin of steen, klein chemisch afval (kca), verf of tl-buizen en asbest.

Let op!

Bied géén puin of steenachtige materialen aan bij het grofvuil! Schaf voor puin een Big Bag aan of lever het in tegen betaling bij het milieustraat.

Waar laat ik mijn grof tuinafval?

Grof tuinafval dat niet in de gft-minicontainer past, zoals boomstronken en grote takken, kunt u naar het milieustraat brengen.  U kunt uw groot tuinonderhoud ook afstemmen op onze extra ophaaldiensten in het voor- en najaar. Beschikbare data worden vooraf bekend gemaakt via onze website. Maak hiervoor een online een afspraak.

Voor het ophalen van grof tuinafval gelden deze aanbiedregels:

 • Grof tuinafval niet in dozen of zakken aanbieden
 • Grof tuinafval goed bundelen; niet langer dan 1,50 meter en niet zwaarder dan kilogram
 • Boomstronken en takken mogen maximaal 50 cm lang en 25 cm dik zijn; anders is versnipperen niet mogelijk.

Aanhangwagen lenen

U kunt al uw grofvuil ook zelf brengen naar het milieustraat, eventueel met onze aanhangwagen. Gedurende 2 uur kunt u de aanhangwagen gratis gebruiken.

Ik heb een vraag

Heeft u nog vragen over grofvuil of grof tuinafval, neem dan contact met ons op.

Grofvuil_kringloop

Ik woon in Schiedam

Als inwoner van de gemeente Schiedam kunt een grofvuilafspraak maken voor het ophalen van grofvuil huisraad en grofvuil koel en vrieskasten. In het voor- en najaar kunt u tevens een afspraak maken voor het ophalen van grof tuinafval.

Ik woon in Vlaardingen

Als inwoner van de gemeente Vlaardingen kunt een grofvuilafspraak maken voor het ophalen van grofvuil huisraad en grofvuil ijzer. In het voor- en najaar kunt u tevens een afspraak maken voor het ophalen van grof tuinafval.