menu

Wat is grofvuil en waar laat ik het?

Grofvuil is huishoudelijk afval dat u niet gescheiden kunt inleveren en te groot is voor de vuilnisbak. Breng uw grofvuil naar de milieustraat van Irado.

Grofvuil is huishoudelijk afval dat u niet gescheiden kunt inleveren en dat ook niet past in een vuilniszak of minicontainer. Voorbeelden van grofvuil zijn versleten (tuin)meubels, kapotte gordijnrails, of een oude matras. En ook puin, bouw- en sloopafval, autobanden en grond is grofvuil, maar wordt niet door ons opgehaald. Nog bruikbare spullen brengt u natuurlijk naar de kringloopwinkel. Voor grof tuinafval rijden we speciale snoeiroutes.

Waar laat ik mijn grofvuil?

Al uw grofvuil kunt u inleveren bij het milieustraat van Irado. Hier sorteren onze medewerkers het en zorgen voor verdere, verantwoorde verwerking. Zo wordt oud hout gebruikt voor de productie van parketvloeren en gaat oud ijzer naar de staalindustrie.

Inwoners van Capelle aan den IJssel, Schiedam en Vlaardingen kunnen gratis een aanhanger lenen voor het wegbrengen van grofvuil naar de milieustraat.

Hoe bied ik mijn grofvuil aan?

U kunt uw grofvuil zelf brengen naar de milieustraat. Of halen we bij u thuis op. Hiervoor maakt u online een grofvuilafspraak. Als we het grofvuil komen ophalen, dan gelden onze aanbiedregels:

 • Zet het grofvuil op de afgesproken dag tussen 5.00 uur tot 7.30 uur buiten.
 • De stukken mogen niet langer zijn dan 1,8 meter.
 • De stukken mogen niet zwaarder zijn dan 30 kg.
 • Kleine stukken moeten goed en stevig gebundeld zijn.
 • De totale hoeveelheid grofvuil die u per huishouden en per keer mag aanbieden verschilt per gemeente: Schiedam: 1 m3 – Vlaardingen: 2m3 – Capelle aan den IJssel: geen maximum hoeveelheid.
 • Plaats uw grofvuil zodanig dat de chauffeur er gemakkelijk bij kan.
 • Bijvoorbeeld voor de deur aan de straatkant.
 • U mag de volgende zaken niet aanbieden voor ophalen: huisvuil, puin of steen, klein chemisch afval (kca), verf of tl-buizen en asbest.

Let op!

Bied géén puin of steenachtige materialen aan bij het grofvuil! Schaf voor puin een Big Bag aan of lever het in tegen betaling bij het milieustraat.

Ik heb een vraag

Heeft u nog vragen over grofvuil, grof tuinafval of het lenen van een aanhangwagen, neem dan contact met ons op.

Grofvuil_kringloop

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ik woon in Capelle aan den IJssel

 • Hoeveelheid grofvuilIn tegenstelling tot wat in de Afvalwijzer staat vermeld is er in Capelle is er geen maximum op de totale hoeveelheid grofvuil dat u per keer mag aanbieden.
 • Grof tuinafval: Elke laatste maandag van de maand rijdt Irado een snoeiroute. Om u grof tuinafval te laten ophalen in deze snoeiroute dient u wel eerst een grofvuilafspraak te maken.
 • Oud ijzer: In Capelle haalt uitsluitend Stichting Capelle Werkt het wit- en bruingoed, zoals huishoudelijke apparaten en beeld- en geluidselektronica en ijzer op. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Stichting Capelle Werkt via de ‘IJzerlijn’:  010-2581716. Irado haalt deze apparaten niet op, hiervoor kunt u dan ook geen grofvuil afspraak maken.

Ik woon in Rozenburg

 

Ik woon in Schiedam

Als inwoner van de gemeente Schiedam kunt een grofvuilafspraak maken voor het ophalen van grofvuil huisraad, materialen van ijzer, elektrische apparaten en matrassen. In het voor- en najaar kunt u tevens een afspraak maken voor het ophalen van grof tuinafval.

Hoeveelheid grofvuil: De totale hoeveelheid grofvuil mag per huishouden en per keer niet meer bedragen dan 1 m3.

Ik woon in Vlaardingen

Als inwoner van de gemeente Vlaardingen kunt een grofvuilafspraak maken voor het ophalen van grofvuil huisraad, materialen van ijzer, elektrische apparaten en matrassen. In het voor- en najaar kunt u tevens een afspraak maken voor het ophalen van grof tuinafval.

Hoeveelheid grofvuil: De totale hoeveelheid grofvuil mag per huishouden en per keer niet meer bedragen dan 2 m3.

Veelgestelde vragen

 • Grofvuil ophalen

  Waarom kan ik op korte termijn geen grofvuilafspraak maken?

  Als uw grofvuil wordt opgehaald, komt al het afval in één perswagen. Op de milieustraat zijn veel meer scheidingsmogelijkheden. Houdt u rekening met een wachttijd.

  De wachttijd verschilt per gemeente. In Vlaardingen is de minimale wachttijd voor het maken van een grofvuilafspraak één week. Voor inwoners van de gemeente Schiedam is dat twee weken. Pas dan kunt u uw eerstkomende grofvuilafspraak inplannen. Wilt u eerder uw grofvuil kwijt, dan kunt dit dus altijd zelf brengen naar de milieustraat in uw gemeente. Eventueel door gebruik te maken van onze gratis leenaanhanger.

   

  Wordt mijn grofvuil meegenomen als het afwijkt van de aanbiedregels?

  Al het grofvuil dat wij ophalen na het maken van uw grofvuilafspraak wordt handmatig door onze beladers in de grofvuilwagen gegooid. Vanuit de Arbo-wetgeving zijn voor onze medewerkers richtlijnen opgesteld voor maximale belasting per persoon voor afmetingen en gewicht. De 30 kilogram maximum gewicht en 1,50 meter lengte zijn richtlijnen. Wanneer uw grofvuil deze richtlijnen niet te ver overschrijdt, wordt uw grofvuil volgens afspraak meegenomen.