menu

Recyclewinkel: spaar geld met gescheiden afval

Bij de Recyclewinkel kunnen Schiedammers hun afval gescheiden inleveren in ruil voor geld. Het gaat daarbij om: papier en karton, plastic en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. En afval scheiden is ook nog eens goed voor het milieu. 

Registreer en spaar mee

Vanaf 15 juni gaat de Recyclewinkel weer open en wordt het nieuwe spaarsysteem, in samenwerking met DVL Slimmer in Afval, in gebruik genomen. Zowel nieuwe als bestaande spaarders dienen zich hiervoor (opnieuw) aan te melden in de Recyclewinkel. Hier wordt uw nieuwe pasje geactiveerd en kunt u weer verder gaan met sparen!

Klik hier om in te loggen op uw account en uw saldo in te zien »

Locatie

U kunt uw afval brengen naar de Recyclewinkel. Deze is gevestigd in de Kansenfabriek: De Meesterstraat 40 in Schiedam.

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 16.00 uur
 • Op zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen is de Recyclewinkel gesloten

Maak kennis met de Recyclewinkel

Schiedammers kunnen sparen voor hun eigen gezin, maar ook samen met anderen voor maatschappelijke organisaties als scholen, verenigingen of bijvoorbeeld de kerk of moskee en voor goede doelen. Hoeveel geld u kunt sparen met afval hangt af van de samenstelling van uw huishouden en de vergoeding per kg. De vergoeding die u ontvangt, ligt tussen de 4 en 15 cent per kilo. Vanaf € 10,00 spaarsaldo wordt het bij elkaar gespaarde bedrag aan u of het door u gekozen doel uitgekeerd. Het scheiden van afval loont dus!

Goed voor milieu

Uw gescheiden afval brengen naar de Recyclewinkel is goed voor het milieu. Al het ingeleverde afval wordt hergebruikt of gerecycled zodat er nieuwe producten van worden gemaakt. Zo zorgen we er met elkaar voor dat minder wordt verspild en maken we de afvalberg kleiner. Dat is goed voor het milieu en u krijgt er ook nog een vergoeding voor.  Doe daarom ook mee als individu of gezin of samen met anderen. U kunt ook toners en cartridges, batterijen, spaarlampen en gfe (groente-, fruit- en etensresten) brengen naar de Recyclewinkel. Voor deze grondstoffen ontvangt u geen vergoeding.

Veelgestelde vragen

 • Afval the Challenge Recyclewinkel

  Wat is het adres van de Recyclewinkel

  De Recycelwinkel is gevestigd in de Kansenfabriek: De Meesterstraat 40 in Schiedam.

  Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur
  • Op zondagen en nationale feestdagen is de Recyclewinkel gesloten

  Wat zijn de openingstijden van de Recyclewinkel

  Openingstijden:

  In verband met het coronavirus zijn de openingstijden tijdelijk aangepast.

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag: tijdelijk gesloten

  Hoe kan ik me aanmelden als spaarder bij de Recyclewinkel?

  Om mee te doen moet u zich bij uw eerste bezoek aan de Recyclewinkel (Meesterstraat 40, Schiedam) inschrijven, dit is gratisNadat u zich gratis geregistreerd heeft, krijgt u meteen uw spaarpas mee en kunt u direct beginnen met sparen.

  Welke afvalsoorten kan ik inleveren om te sparen bij de Recyclewinkel?

  Je kunt papier en karton, plastic en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten inleveren voor een vergoeding.

  Afvalsoorten die we innemen zonder vergoeding zijn:

  • Groente-, fruit- en etensresten (GFE)
  • Lampen (ook TL buizen)
  • Batterijen
  • Cartridges/ Toners
  Hoe kan ik geld sparen bij de Recyclewinkel

  Om geld te sparen bij de Recyclewinkel moet je je eerst aanmelden in de Recyclewinkel.  De medewerkers in de Recyclewinkel kunnen je hierbij ook helpen.

  Vervolgens kun je gaan sparen met de fysieke spaarpas. De spaarpas wordt in de Recyclewinkel voor je aangemaakt. Via de website kun je ook zien hoeveel je hebt gespaard.

  Bij minimaal € 10,- spaarsaldo kan het geld worden uitgekeerd. Je kunt zelf bepalen naar wie het spaartegoed wordt overgemaakt. Hoeveel geld je kunt sparen met afval hangt af van de samenstelling van je huishouden en de vergoeding per kg. Het is in ieder geval een leuk zakcentje!

  Hoe werkt het sparen bij de Recyclewinkel?

  Wanneer je jouw afval naar de Recyclewinkel brengt, spaar je niet alleen voor jezelf of een van de wijkdoelen. De ingeleverde materialen kunnen worden hergebruikt of recycled en op die manier spaar je ook voor het milieu!

  Klik op de foto voor een grotere weergave.