menu

Recyclewinkel: spaar geld met gescheiden afval

Bij de Recyclewinkel kunnen Schiedammers hun afval gescheiden inleveren in ruil voor geld. Het gaat daarbij om: papier en karton, plastic en drankenkartons, klein metaal, textiel, frituurvet en kleine elektrische apparaten. En afval scheiden is ook nog eens goed voor het milieu. 

 

Let op!

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus is de Recyclewinkel tot nader bericht gesloten!

 

Afval Loont stopt medio december landelijk met haar activiteiten.

Klant van binnen Schiedam? Voor de Recyclewinkel Schiedam gaat Irado op zoek naar mogelijke oplossingen om de recyclewinkel open te houden. De komende 4 maanden blijft de software van Afval Loont nog beschikbaar om door te kunnen gaan met de huidige activiteiten. Schiedammers kunnen dus hun grondstoffen blijven brengen.

Klant van buiten Schiedam? Dan is het vanaf 20 november 2019 nog één keer mogelijk om je grondstoffen aan te bieden bij de Recyclewinkel Schiedam. Na 14 december 2019 is het aanbieden van grondstoffen voor mensen van buiten Schiedam niet meer mogelijk. Dit komt doordat Afval Loont per december stopt met haar landelijke activiteiten. Afval Loont heeft aangegeven dat de bedragen op deze passen worden gestort op rekening van de spaarders. De passen zijn daarna niet langer te gebruiken.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Afval Loont.

Op dit moment is:

 

Registreer en spaar mee

Om mee te doen moet u zich inschrijven, dit is gratis. Nadat u zich gratis geregistreerd heeft kunt u een spaarpas ophalen bij de Recyclewinkel (De Meesterstraat 40). U kunt ook de Afval loont-app downloaden. Dan is ook uw mobiele telefoon te gebruiken als spaarpas, door het tonen van de persoonlijke QR-code in de Afval loont-app. Om uw gespaarde saldo te bekijken kunt u de app raadplegen.

Aanmelden 

 

Inloggen

 

Locatie

U kunt uw afval voor Afval Loont brengen naar de Recyclewinkel. Deze is gevestigd in de Kansenfabriek: De Meesterstraat 40 in Schiedam.

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur
 • Op zondagen en nationale feestdagen is de Recyclewinkel gesloten

Maak kennis met de Recyclewinkel

Schiedammers kunnen sparen voor hun eigen gezin, maar ook samen met anderen voor maatschappelijke organisaties als scholen, verenigingen of bijvoorbeeld de kerk of moskee en voor goede doelen. Hoeveel geld u kunt sparen met afval hangt af van de samenstelling van uw huishouden en de vergoeding per kg. De vergoeding die u ontvangt, ligt tussen de 4 en 15 cent per kilo. Vanaf € 10,00 spaarsaldo wordt het bij elkaar gespaarde bedrag aan u of het door u gekozen doel uitgekeerd. Het scheiden van afval loont dus!

Goed voor milieu

Uw gescheiden afval brengen naar de Recyclewinkel is goed voor het milieu. Al het ingeleverde afval wordt hergebruikt of gerecycled zodat er nieuwe producten van worden gemaakt. Zo zorgen we er met elkaar voor dat minder wordt verspild en maken we de afvalberg kleiner. Dat is goed voor het milieu en u krijgt er ook nog een vergoeding voor.  Doe daarom ook mee als individu of gezin of samen met anderen. U kunt ook toners en cartridges, batterijen, spaarlampen en gfe (groente-, fruit- en etensresten) brengen naar de Recyclewinkel. Voor deze grondstoffen ontvangt u geen vergoeding.

 

Veelgestelde vragen

 • Afval the Challenge Recyclewinkel

  Wat is het adres van de Recyclewinkel

  De Recycelwinkel is gevestigd in de Kansenfabriek: De Meesterstraat 40 in Schiedam.

  Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur
  • Op zondagen en nationale feestdagen is de Recyclewinkel gesloten

  Wat zijn de openingstijden van de Recyclewinkel

  Openingstijden:

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

  Hoe werkt het sparen bij de Recyclewinkel?

  Wanneer je jouw afval naar de Recyclewinkel brengt, spaar je niet alleen voor jezelf of een van de wijkdoelen. De ingeleverde materialen kunnen worden hergebruikt of recycled en op die manier spaar je ook voor het milieu!

  Klik op de foto voor een grotere weergave.