menu

Schone Wijk Weekend in Schiedam

Samen voor een schone wijk!

In juni was de eerste Schone Wijk Actie in Schiedam. Veel Schiedammers hielpen mee hun wijk schoon te maken. Het leverde een geweldig resultaat op en vele positieve reacties. Dit smaakte naar meer en daarom organiseren we zaterdag 19 september 2020 de tweede Schone Wijk Actie. Tijdens de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day 2020. Help je deze keer ook (weer) mee? Als we allemaal een klein stukje schoonmaken, bereiken we samen een groots effect!

Aanmelden

Aanmelden voor een gratis prikstok kon tot zaterdag 12 september. De prikstok brengen wij op tijd bij je thuis en als dank voor je inzet mag je de prikstok houden. Vanwege de coronamaatregelen verstrekken we 1 prikstok per huisadres. Heb je al eerder deelgenomen en geen prikstok meer nodig?  Dan horen we graag waar je deze keer een stukje wijk gaat schoonmaken.

Update

12-9-2020: We hebben 298 deelnemers die zich hebben opgegeven!
138 individueel en 160 in groepsverband.

Preventiemaatregelen vanwege corona

Om samen toch veilig een stukje wijk te kunnen schoonmaken legt World Cleanup Day de regels uitgebreid uit: https://www.worldcleanupday.nl/preventiemaatregelen-ivm-corona/. We adviseren je dit document te raadplegen voordat je op pad gaat. De belangrijkste regels hebben wij voor je op een rijtje gezet:

Wil je een stukje wijk schoonmaken. Heel graag! Dit zijn de belangrijkste regels:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • In je eentje of in klein gezelschap opruimen blijft het veiligst.
  • Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.
  • Blijf zoveel mogelijk in je eigen buurt wanneer je zwerfafval opraapt om drukte te voorkomen.
  • Heb je klachten, blijf dan thuis.
  • Doe altijd rubberen of latex handschoenen aan als je zwerfafval gaat rapen en/of gebruik een prikstok.
  • Gooi handschoenen na gebruik bij het restafval. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.
  • Gooi zwerfafval direct weg in een afvalbak.
  • Vind je zwerfafval dat je niet vertrouwt? Laat het liggen.

 

Meer informatie

World Cleanup Day doet onderzoek naar zwerfafval. Jij kunt daarbij helpen door in kaart te brengen waar je zwerfafval aantreft, het soort verpakking, het materiaal en het merk. Dat kun je invoeren in de Litterati-app. De informatie die dat oplevert maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken. Wil je hier meer over weten, of de Litterati-app gebruiken, lees dan verder op de website van World Cleanup Day.
Neem voor vragen over het onderhouden van de wijk contact op met onze Klantenservice. Gebruik hiervoor ons contactformulier.

Maak jij een stukje wijk schoon? Deel je foto dan op social media met #buitenderuimtevanonssamen