Vergoeding inzameling en recycling van verpakkingen  

Er is goed nieuws! Vanaf 1 januari 2023 komt er een vergoeding voor de inzameling van consumentenverpakkingen voor bedrijven en organisaties. Het gaat om verpakkingen van plastic, drankkartons en glas. Zo wordt afval scheiden nog makkelijker.

De huidige uitgebreide producenten verantwoordelijkheid (UPV) vergoedt de inzameling en recycling van deze reststromen bij inwoners van gemeenten. Vanaf volgend jaar zal deze UPV ook gaan gelden voor de inzameling en recycling van alle (consumenten) verpakkingen in het bedrijfsafval.

Wat betekent dit?

Dit betekent dat er vanuit het afvalfonds vergoedingen gegeven gaan worden voor inzameling en recycling van de reststromen plastic, drankkartons en glas. De regeling gaat gelden voor alle organisaties waar per week meer dan 240 liter aan consumentenverpakkingen vrijkomen.

Moet ik actie ondernemen?

Heb je al een grondstoffenmix- of glas-abonnement bij Irado? Dan hoef je niets te doen.

Heb je interesse om de reststromen plastic, drankkartons en glas via deze regeling in te laten zamelen? Vul dan het contactformulier in en vermeld UPV 2023 in het berichtveld. Wij nemen dan op tijd contact met je op.

Meer weten over afvalvrij werken? Lees de tips.