Muizen bestrijden in je woning?

Heb je last van muizen? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen je snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

Knaagschade aan verpakte levensmiddelen, textiel, papier, leidingen en kabels. Dat is de zichtbare overlast die muizen veroorzaken. Maar wat je niet ziet, is dat ze ook nog eens ziektekiemen verspreiden en zo voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Als je last hebt van muizen, wil je dus zo snel mogelijk van ze verlost zijn. De ongediertebestrijders van Irado helpen je graag.

Hoe herken ik een muis?

De meest voorkomende muizen zijn de huismuis, de bosmuis en de spitsmuis.

 • een kleine muis met een lange staart
 • granen, noten, peulvruchten, vettige producten en producten met een hoog suikergehalte
 • verzamelt allerlei materialen, zoals boutjes, doppen, draadjes en schroefjes ed. en wordt daarom ook wel de ‘bouwvakker’ genoemd
 • granen, noten, peulvruchten, vettige producten en producten met een hoog suikergehalte
 • een spitse snuit en grote oren
 • geeft veel stankoverlast, omdat deze muis zijn grote keutels op een hoop achterlaat
 • een vleeseter en eet graag wormen en insecten.

Muizen richten vooral knaagschade aan, laten uitwerpselen achter en buiksmeer op veel belopen plekken. Muizen kunnen zich heel goed aanpassen aan hun omgeving en zich overal verstoppen. Ze zijn uitstekende klimmers, kunnen goed springen en reageren heel snel in gevaarlijke situaties. Meestal verstoppen muizen zich onder vloeren, achter plinten, op zolder, boven (verlaagde) plafonds, of achter en onder opgeslagen spullen.

Muizen voorkomen: wering

De beste manier om muizen te weren is:

Tip
 • Gaten en kieren af te dichten met staalwol.
 • Muizenroosters te plaatsen voor ventilatieopeningen.
 • Berg voedsel(resten) – muizen zijn dol op chocolade – goed op,
 • en zorg dat je vuilnisbak goed afgesloten is.

Last van muizen? Neem contact met ons op

Je kunt zelf de strijd aangaan met muizen, maar uitsluitend binnenshuis. Wij raden altijd aan eerst te bestrijden en dan pas muiswerende maatregelen te treffen. Bestrijden doe je door klemmen te plaatsen met pindakaas of spek als lokmiddel. Neem voor andere maatregelen contact op met Irado Plaagdierbeheersing. We zijn gecertificeerd voor IPM 2023.

Wil je contact met de ongediertebestrijders van Irado? Dat kan via dit formulier. Binnen 24 uur neemt onze plaagdierspecialist telefonisch contact met je op om te informeren naar de situatie en een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens het bezoek onderzoekt onze plaagdierspecialist de situatie en doet een voorstel voor de bestrijding en preventie van het ongedierte.

Wat zijn de kosten?

Aan de bestrijding van muizen zijn kosten verbonden: inspectie vanaf € 68,00. Deze kosten kunnen uitsluitend via pin worden voldaan. Onze bestrijders nemen geen contant geld aan.