Het nieuwe college van Schiedam zet in op een schonere stad. Als één van de onderdelen hiervan zal Irado, in opdracht van Gemeente Schiedam, experimenteren met de uitbreiding van de grofvuilavonden. Deze mobiele grofvuilinzameling is al bekend in Schiedam Oost en er worden nu extra locaties toegevoegd in Groenoord (noord en zuid), West, Zuid en Nieuwland. Hier kun je je grofvuil gescheiden inleveren. Heb jij een suggestie voor een locatie in een bestaande of nieuwe wijk? Dan kun je deze via het formulier onderaan de pagina insturen. 

Wat kun je tijdens deze grofvuilavonden inleveren?

Al je grofvuil wat te groot is voor de afvalcontainers, maar waar je ook niet direct een grofvuilafspraak voor inplant of voor naar de milieustraat rijdt. Zoals bijvoorbeeld een (kapotte) stoel, (kapotte) stofzuiger, wasmand, oude föhn, parasol of kinderwagen.

Waar en wanneer staat de mobiele grofvuilinzameling?

Hier kun je de inzamellocaties en -tijden vinden. Let op: deze locaties en tijden zijn nog niet definitief, en kunnen op basis van input uit de wijk wijzigen. Raadpleeg daarom altijd de website voor de meest actuele informatie. Heb je een suggestie voor een locatie of tijd? Vul dan het formulier onderaan de pagina in.

Op onderstaande data staat de mobiele grofvuilinzameling van 16:00-18:00 op de hoek van de Obrechtstraat – J. Wagenaarstraat (LET OP! Gewijzigde locatie)

 • 07-09-2023
 • 05-10-2023

Op onderstaande data staat de mobiele grofvuilinzameling van 16:00-18:00 aan de Eduard van Beinumlaan ter hoogte van nr 61, busparkeerplaats (LET OP! Gewijzigde locatie)

 • 21-09-2023
 • 19-10-2023

Op onderstaande data staat de mobiele grofvuilinzameling van 18:00-20:00. (LET OP! Gewijzigde locatie)

Op onderstaande data staat de mobiele grofvuilinzameling van 18:00-20:00 op het Van het Hoffplein

 • 04-09-2023
 • 02-10-2023

Op onderstaande data staat de mobiele grofvuilinzameling van 16:00-18:00 aan de Lekstraat.

 • 14-09-2023
 • 12-10-2023

Op onderstaande data staat de mobiele grofvuilinzameling van 18:00-20:00 op het Dreesplein. ter hoogte van de huisarts, Parkweg 216. (LET OP! Gewijzigde locatie)

 • 18-09-2023
 • 16-10-2023

Hoe werkt het?

 • Breng je grofvuil tussen de aangegeven tijden en laat het niet al voor aanvangstijd onbeheerd achter. Je hoeft geen afspraak te maken om je grofvuil bij de mobiele inzameling in te leveren.
  • Let op: niet alle soorten afval worden ingenomen. Grote elektrische apparaten (zoals een vaatwasser of wasmachine), klein chemisch afval, TL-buizen, verf, puin, steen, zand en asbest kun je alleen inleveren bij de milieustraat.
 • IJzer, hout, kunststof en andere herbruikbare materialen worden apart ingenomen door de buurtwerkplaats en de volgende dag naar Irado gebracht. Zo worden de afvalstromen optimaal gescheiden.
 • Afvalcoach Natascha is aanwezig om bewoners op weg te helpen en vragen te beantwoorden.

En op andere dagen?

Zet grofvuil nooit naast de container neer, maar breng het naar de milieustraat (Fokkerstraat 550, open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 8.00-16.00 uur). Let op: je hebt een milieupas nodig om toegang te krijgen tot de milieustraat. Dit is dezelfde pas als waar je de restafvalcontainer mee opent.

Of maak een ophaalafspraak via deze pagina.

Mobiele grofvuilinzameling – suggestie

Via dit formulier kun je een suggestie insturen voor de mobiele grofvuilinzameling

Via dit formulier kun je een suggestie doen voor een nieuwe/ andere locatie of tijd voor de mobiele grofvuilinzameling in Schiedam. Deze zal beoordeeld worden op een aantal punten, zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er 2 Irado-voertuigen gestald kunnen worden, de locatie toegankelijk is voor bewoners én er moet ruimte zijn om een beperkte hoeveelheid grofvuil te kunnen stallen tijdens het inzamelmoment.
Geef hier zo nauwkeurig mogelijk de locatie aan, bijvoorbeeld ‘Lieftinckplein’ of ‘Kruising Merwedestraat-Lekstraat’
Geef hier een dag van de week (ma t/m vrij) en een tijdsblok van 2 uur op (16:00-18:00 of 18:00-20:00).