Schone Wijk Actie Schiedam – 17 september 2022

Samen voor een schone wijk!

In 2020 is Irado samen met Gemeente Schiedam gestart met de Schone Wijk Acties. Veel Schiedammers hebben inmiddels al meegeholpen hun wijk schoon te maken. Het leverde een geweldig resultaat op en vele positieve reacties. Tijdens elke actie stroomden de aanmeldingen binnen, en dus gaan we ook in 2022 weer samen aan de slag om de wijken op te schonen. Dit jaar tijdens de Landelijke Opschoondag (19 maart) en World Cleanup Day (17 september).

Doe jij ook mee? Als we allemaal een klein stukje schoonmaken, bereiken we samen een groots effect!

Tip

Wil je je het hele jaar door inzetten voor een schone buurt?

Meld je dan aan als containeradoptant!

 

Aanmelden

Geef uiterlijk zondag 11 september door welke locatie je wilt schoonmaken en of je een gratis prikstok nodig hebt. Doe je als straat, buurt of vereniging mee? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier voor groepen. Vergeet niet aan te geven of je de prikstok bij Irado ophaalt (12-16 september, tussen 8:00-16:15) of dat je liever hebt dat we hem thuisbezorgen (14-16 september, tussen 8:00-15:00).

Let op: we verstrekken geen vuilniszakringen.

De aanmeldtermijn voor de Schone Wijk Actie van 19 maart is inmiddels verstreken. Houd deze pagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de Schone Wijk Actie op 17 september!

Op de hoogte blijven van toekomstige acties?

* indicates required

Meer informatie

World Cleanup Day doet onderzoek naar zwerfafval. Jij kunt daarbij helpen door in kaart te brengen waar je zwerfafval aantreft, het soort verpakking, het materiaal en het merk. Dat kun je invoeren in de Litterati-app. De informatie die dat oplevert maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken. Wil je hier meer over weten, of de Litterati-app gebruiken, lees dan verder op de website van World Cleanup Day.

Tip

Maak jij een stukje wijk schoon? Deel je foto dan op social media met #buitenderuimtevanonssamen of tag het account van Irado.

En vergeet je ook niet om je actie aan te melden bij Nederland Schoon? Je krijgt dan een gratis schoonmaakpakket van ze. Hiervoor betaal je alleen de verzendkosten.

Om samen toch veilig een stukje wijk te kunnen schoonmaken legt Supporter van Schoon de meest recente preventiemaatregelen nog eens uitgebreid uit op de website. We adviseren je deze pagina te raadplegen voordat je op pad gaat. De belangrijkste regels hebben wij voor je op een rijtje gezet:

– Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
– In je eentje of in klein gezelschap opruimen blijft het veiligst.
– Blijf uit de buurt van kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid.
– Blijf zoveel mogelijk in je eigen buurt wanneer je zwerfafval opraapt om drukte te voorkomen.
– Heb je klachten, blijf dan thuis.
– Doe altijd rubberen of latex handschoenen aan als je zwerfafval gaat rapen en/of gebruik een prikstok.
– Gooi handschoenen na gebruik bij het restafval. Deel geen handschoenen, grijper of drinkfles.
– Gooi zwerfafval direct weg in een afvalbak.
– Vind je zwerfafval dat je niet vertrouwt? Laat het liggen.