Schone Wijk Actie Schiedam

Samen voor een schone wijk!

In 2020 is Irado samen met Gemeente Schiedam gestart met de Schone Wijk Acties. Veel Schiedammers hebben inmiddels al meegeholpen hun wijk schoon te maken. Het leverde een geweldig resultaat op en vele positieve reacties. Tijdens elke actie stroomden de aanmeldingen binnen, en dus gaan we ook in 2024 weer samen aan de slag om de wijken op te schonen. Dit jaar tijdens de Landelijke Opschoondag (23 maart) en World Cleanup Day (20 september).

Doe jij ook mee? Als we allemaal een klein stukje schoonmaken, bereiken we samen een groots effect! Als dank voor je deelname ontvang je van ons een prikstok en een hesje zodat je goed zichtbaar bent. Die kun je een week voorgaand aan de actie ophalen, dus vanaf de 18e. Ook krijg je een poster die je achter het raam kunt hangen. Zo ziet iedereen dat jij je steentje bijdraagt aan een schone buurt!

Tip

Wil je je het hele jaar door inzetten voor een schone buurt?

Meld je dan aan als containeradoptant!

 

Aanmelden

Geef uiterlijk zondag 17 maart door welke locatie je wilt schoonmaken en of je een gratis prikstok nodig hebt. Doe je als straat, buurt of vereniging mee? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier voor groepen. Wanneer je je hebt aangemeld voor de Schone Wijk Actie kun je de prikstok(ken) van 18 – 23 maart, tussen 8:00-16:00 bij ons afhalen. Doordeweeks bij de receptie, op zaterdag bij het loket van de milieustraat Schiedam (Fokkerstraat 550).

Let op: we verstrekken geen vuilniszakringen.

Meer informatie

World Cleanup Day doet onderzoek naar zwerfafval. Jij kunt daarbij helpen door in kaart te brengen waar je zwerfafval aantreft, het soort verpakking, het materiaal en het merk. Dat kun je invoeren in de Litterati-app. De informatie die dat oplevert maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken. Wil je hier meer over weten, of de Litterati-app gebruiken, lees dan verder op de website van World Cleanup Day.

Op de hoogte blijven van toekomstige acties?

* indicates required
Tip

Maak jij een stukje wijk schoon? Deel je foto dan op social media met #buitenderuimtevanonssamen of tag het account van Irado.

En vergeet je ook niet om je actie aan te melden bij Nederland Schoon? Je krijgt dan een gratis schoonmaakpakket van ze. Hiervoor betaal je alleen de verzendkosten.