Kakkerlakken bestrijden in uw organisatie?

Heeft u last van kakkerlakken? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen u snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

Kakkerlakken komen niet heel vaak voor in Nederland. Maar als u ze aantreft, wilt u er liefst zo snel mogelijk vanaf! De ziektekiemen die kakkerlakken bij zich dragen en via hun uitwerpselen verspreiden zijn schadelijk.

Hoe herken ik een kakkerlak?

Kakkerlakken zijn platte, kruipende, meestal lichtbruine insecten met lange voelsprieten. In Nederland hebben we meestal te maken met de Duitse kakkerlak.

  • Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich daarom overdag meestal niet zien.
  • Kakkerlakken leven in warme, vochtige ruimtes waar voldoende voedsel aanwezig is.
  • Vooral keukens, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, restaurants, bakkerijen, overdekte zwembaden en dierentuinen komen kakkerlakken veel voor. Maar dus ook bij mensen thuis.
  • Eenmaal binnen, planten ze zich voort en verspreiden zich zo gemakkelijk door het gehele gebouw. Een leidingdoorgang of een gat in de voeg van een muur is voldoende.

Kakkerlakken voorkomen: wering en hygiene

De beste manier om kakkerlakken te weren, is door uw huis of pand en dat van uw buren (en vooral de keuken) zeer schoon te houden.

Tip
  • Laat ‘s nachts nergens water staan of vochtige doekjes liggen.
  • Beperk de verspreidingsmogelijkheden van de kakkerlakken door kieren en spleten te dichten
  • en ventilatieopeningen te voorzien van kunststof roosters of een nylonkousje.

Last van kakkerlakken? Neem contact met ons op

Heeft u last van kakkerlakken? We adviseren u niet zelf kakkerlakken te bestrijden. Neemt u dan contact op met de ongediertebestrijders van Irado.

Dat kan via dit formulier. Binnen 24 uur neemt onze plaagdierspecialist telefonisch contact met u op om te informeren naar de situatie en een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens het bezoek onderzoekt onze plaagdierspecialist de situatie en doet een voorstel voor de bestrijding en preventie van het ongedierte.

Ik wil meer informatie

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, vereniging, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met onze plaagdierspecialisten.