Mieren bestrijden in uw organisatie?

Mieren kunnen, vooral in de zomermaanden, aanzienlijke overlast veroorzaken in huizen, bedrijven, scholen en andere instellingen. De professionele ongediertebestrijders van Irado staan voor u klaar om deze hinderlijke en onhygiënische plaag snel en verantwoordelijk aan te pakken

De Overlast van Mieren

Mieren vinden via open deuren en ramen gemakkelijk hun weg naar binnen en kunnen zich voeden met ons voedsel. Deze kleine insecten dragen bacteriën bij zich, wat ze niet alleen hinderlijk, maar ook een hygiënisch probleem maakt

Vooral in de zomer veroorzaken mieren overlast. In lange optochten vinden ze door open deuren en ramen gemakkelijk hun weg naar ons voedsel. Mieren dragen bacteriën bij zich en zijn daardoor niet alleen hinderlijk, maar ook onhygiënisch.

Hoe herken ik een mier?

De meeste mieren zijn zwart of bruin, hebben een in drieën verdeeld lichaam, drie paar poten en voelsprieten op hun kop. In de zomer zien we ook vaak mieren met vleugels: dit wordt de bruidsvlucht genoemd waarbij de nieuwe koninginnen worden bevrucht. De meest voorkomende mier is de tuinmier.

Tegenwoordig zien we de uit Egypte overgekomen faraomier ook veel. Dit circa 1 millimeter kleine geelbruine miertje is een vleeseter. Faraomieren eten insecten maar kunnen ook aangetrokken worden door wondjes bij mensen en vormen zo een gevaar voor uw gezondheid.

Mierennesten zitten meestal buitenshuis in zandgrond, onder straattegels of aangekochte bloempotten. De nesten van de faraomieren zijn bijna niet te vinden. En let op: mieren verplaatsen hun nest.

Mieren voorkomen: weren en hygiëne

De beste manier om mieren te weren is:

Tip
  • Door levensmiddelen te bewaren in goed afgesloten potten of bussen.
  • Laat s’ nachts geen afval staan.
  • Sluit uw afvalemmer of container goed af .

Last van mieren? Neem contact met ons op

Heeft u last van mieren? Dan kunt u kiezen voor zelf bestrijden. Er zijn verschillende soorten bestrijdingsmiddelen te krijgen. Wij adviseren deze bij de nestingang te gebruiken en liefst buitenshuis. Lees voor het gebruik altijd goed de handleiding en pas op met kleine kinderen, huisdieren en bijen. Bijen eten dit middel ook op en sterven vervolgens. De faraomier is niet zelf te bestrijden.

Wilt u contact met de ongediertebestrijders van Irado? Dat kan via dit formulier. Binnen 24 uur neemt onze plaagdierspecialist telefonisch contact met u op om te informeren naar de situatie en een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens het bezoek onderzoekt onze plaagdierspecialist de situatie en doet een voorstel voor de bestrijding en preventie van het ongedierte.

Ik wil meer informatie

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, vereniging, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met onze plaagdierspecialisten.