Muizen bestrijden in uw organisatie?

Heeft u last van muizen? De professionele ongediertebestrijders van Irado helpen u snel en verantwoord bij de bestrijding van deze en andere soorten ongedierte.

Knaagschade aan verpakte levensmiddelen, textiel, papier, leidingen en kabels. Dat is de zichtbare overlast die muizen veroorzaken. Maar wat u niet ziet, is dat ze ook nog eens ziektekiemen verspreiden en zo voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Als u last heeft van muizen, wilt u dus zo snel mogelijk van ze verlost zijn. De ongediertebestrijders van Irado helpen u graag.

Hoe herken ik een muis?

De meest voorkomende muizen zijn de huismuis, de bosmuis en de spitsmuis.

 • een kleine muis met een lange staart
 • granen, noten, peulvruchten, vettige producten en producten met een hoog suikergehalte
 • verzamelt allerlei materialen, zoals boutjes, doppen, draadjes en schroefjes ed. en wordt daarom ook wel de ‘bouwvakker’ genoemd
 • granen, noten, peulvruchten, vettige producten en producten met een hoog suikergehalte
 • een spitse snuit en grote oren
 • geeft veel stankoverlast, omdat deze muis zijn grote keutels op een hoop achterlaat
 • een vleeseter en eet graag wormen en insecten.

Muizen richten vooral knaagschade aan, laten uitwerpselen achter en buiksmeer op veel belopen plekken. Muizen kunnen zich heel goed aanpassen aan hun omgeving en zich overal verstoppen. Ze zijn uitstekende klimmers, kunnen goed springen en reageren heel snel in gevaarlijke situaties. Meestal verstoppen muizen zich onder vloeren, achter plinten, op zolder, boven (verlaagde) plafonds, of achter en onder opgeslagen spullen.

Muizen voorkomen: wering

De beste manier om muizen te weren is:

Tip
 • gaten en kieren af te dichten met staalwol.
 • Voor ventilatieopeningen plaatst u muizenroosters.
 • Zorg dat u voedsel(resten) – muizen zijn dol op chocolade – goed opbergt
 • en uw vuilnisbak goed afgesloten is.

Last van muizen? Neem contact met ons op

U kunt zelf de strijd aangaan met muizen, maar uitsluitend binnenshuis. Wij raden altijd aan eerst te bestrijden en dan pas muiswerende maatregelen te treffen. Bestrijden doet u door klemmen te plaatsen met pindakaas of spek als lokmiddel of door muizenkorrels op basis van biociden te gebruiken, deze kunt u bij de milieustraat kopen.

Wilt u contact met de ongediertebestrijders van Irado? Dat kan via dit formulier. Binnen 24 uur neemt onze plaagdierspecialist telefonisch contact met u op om te informeren naar de situatie en een afspraak te maken voor een bezoek. Tijdens het bezoek onderzoekt onze plaagdierspecialist de situatie en doet een voorstel voor de bestrijding en preventie van het ongedierte.

Ik wil meer informatie

Heeft u vragen over ongediertebestrijding en -preventie bij uw bedrijf, vereniging, school of instelling? Of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact op met onze plaagdierspecialisten.