Nieuwsoverzicht

Kerstbomen: waar laat je ze?

Tijd om de kerstboom weer de deur uit te doen. Per gemeente is er een aparte manier van inzamelen van de bomen. Ben je benieuwd hoe dit voor jouw gemeente geregeld is? Klik dan op de buttons hier onder.

Zakcentje verdienen met kerstbomen in Vlaardingen

Zo doe je mee Lever een kerstboom en kanskaart in Bij 10 kerstbomen of meer, kan je deze alleen inleveren op de Burgemeester Heusdenlaan 357 Draag bij het inleveren van je kerstbomen een mondkapje als je 13 jaar of ouder bent Voor elke kerstboom krijg je 50 eurocent en een kanskaart Vul de kanskaart helemaal…

Wijzigingen afvalinzameling tijdens de feestdagen

De feestdagen vallen dit jaar in het weekend. Daarom verandert er niets aan de inzameldata van minicontainers/kliko’s aan huis. Wel zijn alle milieustraten tijdens de feestdagen gesloten. Ga naar je gemeente voor de specifieke informatie.

Alle (kerst)ballen verzamelen

Groenspecialist Intratuin en kringloopwarenhuis Het Goed zijn een samenwerking aangegaan. Om iedereen een schitterende kerst te bezorgen, roepen Intratuin en Het Goed op om oude kerstballen in te leveren. Inleveren kan nog tot 12 december.

Van pakjesavond naar…platte pakjesavond

Na Pakjesavond komt… Platte Pakjesavond! De cadeaus zijn natuurlijk geweldig, maar wat doe je daarna met al die verpakkingen. Die breng je naar de papiercontainer. Maar eerst klein maken. Dus, scheuren, snijden, springen!

‘Zooi is mooi’ bezoekt het Regionaal Sorteer Centrum van Irado

RTV Rijnmond noemt hem een urban strandjutter die zich verbaast over de mooie spullen die we gewoon weggooien. In verschillende reportages gaat Danny Post op zoek naar de verhalen achter afgedankte spullen. Je kunt alle afleveringen hier terugkijken. Zooi is mooi In de aflevering van 18 november jl. bezocht Danny het Regionaal Sorteer Centrum van…

Onkruid verwijderen op verharding

Zo zit dat Voor het verwijderen van onkruid op (half)verhardingen zetten we borstelmachines, veegmachines, bosmaaiers, bladblazers en een heetwatermachine in. De medewerkers op de borstelmachines beginnen met grote vlakken onkruid weg te borstelen. De medewerkers met de bosmaaiers pakken de plekken aan waar de borstelmachine niet gemakkelijk bij kan, zoals paaltjes, bankjes, gevels en containers….