Jaarverslag 2021: een selectie van projecten

Irado groeit verder: veelzijdig, betrokken en duurzaam. Wat wij ook doen, we hebben daarbij ook de hulp nodig van inwoners, gemeenten en zakelijke klanten waarvoor wij werken. Samen zorgen dat buiten een plezierige plek is om in op te groeien, onderweg te zijn en elkaar te ontmoeten. Ook voor toekomstige generaties. Wij doen het graag!

Hoe wij dit deden en doen? Ontdek het hieronder. Je vindt er een selectie van projecten die we in 2021 samen met de verschillende gemeenten hebben opgestart.

Schiedam

Starten met containeradoptie

Vanaf juli 2021 is het voor Schiedammers mogelijk om één of meerdere containers in hun buurt te adopteren. Wie meedoet aan de containeradoptie draagt een steentje bij aan een schone en fijne wijk. Op dit moment hebben ruim 100 Schiedammers zich aangemeld als containeradoptant. Patricia (op foto) is een van hen.

Lees hier verder over containeradoptie

Bladluis bestrijden met larven van lieveheersbeestjes

Plak op trottoirs, auto’s en ramen wordt veroorzaakt door overlast van bladluizen. Irado bestrijdt in Schiedam de bladluizen op een biologische manier met larven van lieveheersbeestjes. Op verschillende plekken hangen katoenen zakjes met daarin de larven.

Lees hier verder over bestrijding van bladluis

Capelle aan den IJssel

Afvalactieplan Capelle aan den IJssel-11

Samen naar minder afval

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de hoeveelheid restafval in de stad verminderen naar 160 kilo per persoon per jaar. Dat is een flinke uitdaging. Daarom heeft de gemeente een ambitieus Afvalactieplan op gesteld.

Lees hier verder over het afvalactieplan

Byewaste haalt kleine herbruikbare spullen gratis aan huis op

Byewaste startte in enkele wijken met het aan huis ophalen van afgedankte boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksvoorwerpen. De ophaalservice is uitgebreid met matrassen en kunnen alle Capellenaren gebruik maken van Byewaste.

Lees hier verder over Byewaste

Vlaardingen

Het Regionaal Sorteer Centrum

In het RSC worden jaarlijks 4.500.000 afgedankte elektrische apparaten uit de regio verzameld en gesorteerd voor recycling. Danny Post (RTV Rijnmond) achterhaalde de bijzondere verhalen van deze ‘zooi’.

Lees hier verder over het RSC

Met afvalpas 3500 ton minder fijn restafval

Alle huishoudens hebben begin 2021 een afvalpas ontvangen om de afgesloten ondergrondse restafvalcontainers te kunnen openen. Ruim 1100 containers werden afgesloten. De inzamelingscijfers laten zien dat in 2021 ruim 3500 ton (15%) minder fijn restafval is ingezameld dan in 2020.

Lees hier verder over de afvalpas

Irado

Week van de (afval)helden

Elk jaar wordt in maart de nationale Week van de AfvalHelden gehouden. Daar zijn we blij mee, want dat betekent dat alle medewerkers in de afval-, groen- en reinigingsbranche in het zonnetje worden gezet. En dat verdienen ze! Ze werken in een vitale sector en houden de omgeving schoon en prettig. Daarom zijn onze medewerkers Helden, met een hoofdletter H. 

Lees hier verder over week van de Helden

sjabloon scheuren snijden springen

Maak karton klein met scheuren, snijden, springen

Online bestellingen leveren veel kartonnen verpakkingen op. Die belanden helaas niet altijd ín de papiercontainer. Een reden hiervoor is dat grote dozen vaak niet klein worden gemaakt waardoor ze klem komen te zitten in de container en de boel blokkeren. Daarom vragen we extra aandacht voor het klein maken van karton.  

Lees hier verder over karton